Electronic Beats Romania
Post Muzica 24 - Alexandru Patatics

Post Muzica 24 cu Alexandru Patatics

Alexandru Patatics este invitatul celei de-a 24-a ediții a programului Post Muzica.

Evenimentul are loc online pe 22 septembrie, de la ora 20.00, iar mai multe informații poți găsi pe pagina event-ului.

Alexandru Patatics este un artist vizual român, lector universitar la Universitatea Națională de Arte, București, fondator al Fundației F O R M A T și al canalului comunicațional Nettime-ro, membru al Asociației Internaționale a Criticilor de Artă (AICA), curator în diverse proiecte colaborative interdisciplinare. Instalațiile vizuale și proiectele sale mediatice și de video-film au fost prezentate în diverse expoziții de artă precum Bienala de la Veneția, Bienala de la Sao Paulo, ICC Tokyo, ZKM Karlsruhe, Creative Fusion -The Cleveland Foundation, SUA.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

„Sunt un artist care elaborează lucrări diverse – de la video-instalații ambientale, mediatice și interactive la proiecte curatoriale colaborative, interdisciplinare și performative. Am fost și mă simt în permanență motivat de tehnologie, fie ea ‘digitală’ sau ‘convențională’ –  de capacitatea transformațională prin care aceasta modelează abordarea artistică. Și cred că aceasta influențează artistul în relația sa cu ‘materialitatea’ mijloacelor pe care le folosește; cu mediul de diseminare a ‘obiectului’ artistic; cu publicul, precum și în relația sa cu alți creatori din zone artistice adiacente la care se raportează, sau pe care îi implică în proiect. Aș putea să-mi definesc proiectele ca fiind experimentale prin demers și uneori eșec, însă nu mă motivează căutarea ‘experimentalului’ ca trend artistic.”

Post Muzica e un program dedicat sunetului și artiștilor activi în zona experimentală a muzicii contemporane, curatoriat de Mitoș Micleușanu și produs de Rezidența BRD Scena9. Arhiva Post Muzica e disponibilă aici.

Published September 22, 2020.