Electronic Beats Romania
Brazda lui Novac aka Mathmatrix

Brazda lui Novac aka Mathmatrix la Post Muzica

Marți, 20 octombrie, 20:00, Rezidența BRD Scena9 prezintă un nou episod din Post Muzica. Invitatul acestei ediții este Mathmatrix.

Cu un sound destul de dificil de încadrat într-un gen electronic anume, alunecând discret de la IDM și electronica la un proto-electro ce amintește de începuturile Kraftwerk, dar și de tot sound-ul Warp Records din primii ani, Victor Popescu este probabil unul dintre cei mai influenți producători din underground-ul electronic românesc, chiar dacă s-a ținut departe de reflectoarele mainstream media. În trecut a lansat la case de discuri precum Square Sound RecordsRaumklang Music sau Touched.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

„Pentru mine sunetul înseamnă totul, mă închid în studio și fac teste, experimente cu sintetizatoare, încerc să descifrez metode noi de lucru. Sunt fascinat când aud un sunet nou într- o piesă și încerc să îl reproduc, dar nu pentru vreo piesă de a mea, ci pentru a înțelege mai bine metodologiile de lucru cu sunetul. Cred cu tărie că knowledge is power ceea ce, cu siguranță mă va ajuta oricând voi avea nevoie. Îmi place să programez un soft ca să-mi ofere idei noi, la care nu m-aș fi gândit vreodată. Miza este depășirea limitelor și chiar dacă nu îmi iese întotdeauna, călătoria în sine e fascinantă. Pandemia și carantina nu au schimbat prea mult din rutina mea zilnică, oricum eram singur în studio, dar m-a afectat pe plan social, ca pe noi toți dealtfel. Am nevoie de prieteni, mai mult decât de online și sper să se încheie perioada aceasta cât mai repede.” Victor Popescu

Mathmatrix este un proiect electronic semnat de Victor Popescu (cunoscut ca BLN / Brazda lui Novac) 2010 a marcat lansarea albumului său de debut (self-titled) la Square Sound Records. În 2011 și 2013 au aparut următoarele două albume: Dizzy și Moldern, amândouă la Raumklang Music Records. BLN apare în compilații, alături de Autechre, Orbital, FSOL, Plaid sau Arovane, la Touched Music din Marea Britanie. De asemenea, in 2018, BNL a lansat Rewired Reworked Vol.1, iar în 2019, Multiverse.

By loading the content from Bandcamp, you agree to Bandcamp's privacy policy.
Learn more

Load content

Victor Popescu și-a consolidat imaginea în ultimii ani apărând în zeci de live-uri și deschideri de show-uri în țară și străinătate. Pe lângă muzica sa, cu un specific aparte de IDM, Mathmatrix face sound design pentru industria de cinema și publicitate. În 2008 a făcut sunet și post- producție pentru “Nunta Mută” de Horațiu Mălăele, dar și pentru alte producții, inclusiv animații.

Curatoriat de Mitoș Micleuşanu, Post Muzica e un program dedicat sunetului și artiștilor activi în zona experimentală a muzicii contemporane. Arhiva Post Muzica e disponibilă aici.

Published October 20, 2020.