Electronic Beats Romania
Post Muzica 25: Mugur Grosu

Mugur Grosu la Post Muzica

Marți, 06 octombrie, de la 8 PM.

Mugur Grosu – scriitor, artist și performer născut în Constanța și stabilit în București – este invitatul episodului 25 din seria de evenimente Post Muzica.

Mugur Grosu – scriitor, artist și performer născut în Constanța și stabilit în București – a învățat să înoate și să cânte la pian înainte de a învăța să scrie și să citească: la 5 ani, când lua primele lecții de pian, a început să frecventeze și clubul de jazz al lui Harry Tavitian – care i-a devenit mentor și prieten.

Câțiva ani mai târziu a fost dat afară de la școala de muzică din oraș pentru că la un examen a cântat liber variațiuni de Bach, în manieră free-jazz. Apoi a fost respins de trei ori de la Academia de Arte pentru că nu-și însușise temeinic practica academică. A continuat să involueze pe cont propriu. A publicat 6 cărți de literatură experimentală și e prezent în numeroase antologii, dintre care patru internaționale. A expus în varii galerii de artă, muzee și spații publice. În proiectele sale, el aduce de obicei poezia, arta și muzica într-o formulă sincretică, prin instalații și prin performance, dincolo de clișee.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Curatoriat de Mitoș Micleuşanu, Post Muzica e un program dedicat sunetului și artiștilor activi în zona experimentală a muzicii contemporane, produs de Rezidența BRD Scena9 și finanțat de Fundația9. Arhiva Post Muzica e disponibilă aici.

Published October 06, 2020.