Electronic Beats Romania
Steve O’Sullivan

Steve O’Sullivan colaborează cu 17 artiști pentru viitorul său album

Între artiștii prezenți pe album se numără și SIT, Ricardo Villalobos, Dana Ruh, Thomas Melchior și alții.

Steve O’Sullivan urmează să lanseze în luna mai un nou album numit Dimensions.

Pentru viitorul său LP, ce va apărea la casa de discuri Sushitech, O’Sullivan a adunat 20 de colaborări cu artiști, printre care SIT (proiectul lui Cristi Cons și Vlad Caia), Ricardo Villalobos, Dana Ruh, Soela, Thomas Melchior, Lawrence, Exos, Brawther și alții.

Dimensions se mulează la fix pe semnătura sonică a celor de la Sushitech, recunoscuți pentru sound-ul minimal dub techno pe care l-au creat, contextualizat și particularizat de-a lungul ultimilor 15 ani. Acest release va fi disponibil atât in format digital, cât și sub forma unui pachet de șase viniluri (vândut ca trei pachete duble separate) începând cu a doua jumătate a lunii mai 2021.

Până atunci, O’Sullivan a lansat recent un nou disc, Ancient Roots, apărut la Interplay, o nouă divizie a labelului românesc Playedby. EP-ul conține trei piese și-l poți cumpăra de pe Playedby.

Fragmente audio de pe albumul Dimensions poți asculta mai jos.

By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud’s privacy policy.
Learn more

Load content

 

Steve O’Sullivan a crescut în vestul Londrei, drept urmare anii săi formativi au fost plini de dub, reggae și electro, înainte de a-l auzi pentru prima oară pe Robert Hood la începutul anilor ’90, lucru care i-a schimbat complet traiectoria muzicală și a dezgropat o dragoste mai veche pentru techno. Discurile apărute la labeluri precum Soma sau Ferox, dar și propriile sale case de discuri Bluespirit, Bluetrain, Green și Mosaic, au atras atenția unora dintre cei mai populari artiști de pe scena electronică, de la Laurent Garnier, la Sven Vath și Richie Hawtin.

În calitate de producător, Steve face cu meticulozitate piese de club cu o evoluție lentă, minimală, plină de suflet, arătându-și interesul pentru sunete subtile și efecte dub. Label-ul său Mosaic s-a dovedit a fi o trambulină respectabilă pentru unele din cele mai relevante creiere muzicale pe care le-a adunat în jurul său, inclusiv Steve Bug, Baby Ford, Deepchord, Roman Flugel, Ben Sims, Mark Broom și Ricardo Villalobos, ca să numim doar o mică parte.

După o pauză de zece ani, Steve s-a întors în 2013 la producție muzicală, legând în scurt timp legături puternice cu labelul Sushitech, prin compilațiile „Mosaic Reshaped” și „Bluetrain Retrospective”. În ultimul deceniu a urmat o serie de lansări și remixuri de înaltă calitate apărute la Sushitech, Mosaic și alte case de discuri, acoperind o varietate impresionantă de nuanțe sonore al muzicii techno, dar și ceea ce numim astăzi minimal house.

E unul din puținii producători care nu și-a întins tentaculele creative în zona DJing-ului, ci s- concentrat mai degrabă pe a crea performance-uri live hipnotice, de fiecare dată unice, bazate pe hardware și născute din zecile de discuri lansate de-a lungul timpului, mare parte din ele fiind și azi perfecte (și necesare) pentru dancefloor.

Tracklist:
01. From East To West feat. Soela
02. Triple Distilled feat. Brawther
03. Take It feat. Ben Buitendijk
04. Spirit Funk feat. Thomas Melchior
05. Dark At Five feat. SIT
06. Just One More Thing feat. Lawrence
07. Interference feat. Christopher Ledger
08. Closer feat. Ricardo Villalobos
09. Still Zero feat. Derek Carr
10. No Ghosts feat. Steve Rachmad
11. Midnight Special feat. Mark Broom
12. Dark Forces feat. Markus Suckut
13. Elemental Dub feat. Conforce And Prince Morella
14. The Hidden Trail feat. Exos
15. Shadowplay feat. Vince Watson
16. Home Alone feat. Soela
17. Short Circuit feat. Ricardo Villalobos
18. The Shadow feat. Thomas Melchior
19. Beneath The Surface feat. Dana Ruh
20. Healing Spirals feat. Soela

Hai cu noi.

Published March 24, 2021.