Electronic Beats Romania
Hans Zimmer

Nominalizări la Oscar 2022 pentru Best Original Score

Un total de cinci artiști concurează pentru râvnitul premiu.

Jonny Greenwood de la Radiohead și veteranul compozitor de partituri de film Hans Zimmer (foto) se numără printre candidații la cea mai bună muzică originală (Best Original Score) în cadrul ediției 94 a Premiilor Academiei.

Greenwood a creat coloana sonoră pentru The Power Of The Dog, un western modern înrădăcinat în dramă psihologică, în timp ce Zimmer a scris și produs muzica pentru epopeea științifico-fantastică a lui Denis Villeneuve, Dune. Alte nominalizări în cadrul acestei categorii îi includ pe Nicholas Britell pentru Don’t Look Up, Germaine Franco pentru Encanto și Alberto Iglesias pentru Parallel Mothers.

Aceasta este a doua nominalizare a lui Greenwood la Oscar. Anterior a fost nominalizat în 2018 pentru coloana sonoră a filmului Phantom Thread. Zimmer este un pilon de bază la Oscar, după ce a primit mai multe nominalizări de-a lungul anilor, dar o singură victorie pentru The Lion King în 1995.

Premiile Academiei de anul acesta vor avea loc la Dolby Theatre din Los Angeles pe 27 martie. Ascultă mai jos partiturile respective ale lui Greenwood și Zimmer pentru The Power Of The Dog și Dune.

By loading the content from Bandcamp, you agree to Bandcamp's privacy policy.
Learn more

Load content

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Lista completă a nominalizărilor la Oscar 2022 o găsești pe site-ul oficial.

Urmărește-ne pe social media.

Published February 10, 2022.