Electronic Beats Romania
Oberheim OB-X8

Oberheim lansează un nou synth: OB-X8

Brandul relansat a fost achiziționat recent de Sequential, care acum face parte din Focusrite.

Oberheim a anunțat lansarea unui nou polysynth numit OB-X8, care include sunete de la unele dintre cele mai emblematice sintetizatoare Oberheim, cum ar fi OB-X, OB-8 și OB-Xa.

Acele originale au devenit un sunet definitoriu al pop și al R’n’B anilor ’80, cu utilizatori celebri printre care Prince, Depeche Mode, Stevie Nicks și Jimmy Jam. Noua versiune – OB-X8 – prezintă componente selectate ale acestor originale, inclusiv un amestec de tipuri de filtre, permițându-vă să combinați caracteristicile seriei originale.

Synth-ul polifonic cu 61 de taste și opt voci prezintă o recreere fidelă a motorului de sunet care a alimentat acele clasice, cu două VCO-uri per voce, pe sinus, wave, tri și pătrat. Celebrele cipuri SEM de la Oberheim sunt de asemenea prezente, oferind sintetizatorului un ton agresiv, dacă este necesar.

Oberheim OB-X8
Oberheim OB-X8

Deși este un sintetizator modern, îți permite să introduci unele dintre ciudățeniile originalelor, similar cu noua caracteristică Slop a lui Prophet-5. Poți recrea „variabilitatea voce-la-voce a plicurilor, oscilatoarelor și filtrelor OB-X8 pentru a reproduce comportamentul instrumentelor de epocă cu toate instabilitatea lor organică”. În spate, a fost adăugat și un USB pentru integrarea cu setările moderne de studio.

După cum te-ai putea aștepta pentru un sintetizator polifonic analog cu opt voci de la Oberheim, nici noul produs nu e ieftin; costă 4.999 USD și va fi disponibil în această vară.

This element will show content from various video platforms.
If you load this Content, you accept cookies from external Media.

Load content

Urmărește-ne pe social media.

Published May 16, 2022.