Electronic Beats Romania
MOMEM

Muzeu al muzicii electronice moderne în Frankfurt

După întârzieri din cauza lipsei de finanțare, MOMEM se va lansa cu o expoziție Sven Väth.

Muzeul Muzicii Electronice Moderne (MOMEM) se va deschide în Frankfurt pe data de 6 aprilie 2022.

Intitulat „Sven Väth – It’s Simple To Tell What Saved Us From Hell”, spectacolul de lansare va explora arhiva privată de artă, discuri, fotografii, flyere, filme și sunete a DJ-ului techno. Expoziția e curatoriată cu ajutorul prietenului apropiat al lui Väth, sculptorul Tobias Rehberger.

„Nu există o expoziție de deschidere mai bună pentru MOMEM”, a spus directorul muzeului Alex Azary. „Pentru că atât Sven Väth cât și Tobias Rehberger au dus, fiecare în felul său, cultura muzicii electronice din Frankfurt în întreaga lume”.

În viitorul apropiat, MOMEM va aduce un omagiu atât istoriei, cât și viitorului muzicii electronice. În mai multe săli, vor exista expoziții interactive și captivante, evidențiind artiști și opere de artă cheie, inclusiv flyere și logo-uri emblematice.

MOMEM - Frankfurt
MOMEM - Frankfurt

Ideea pentru MOMEM a venit de la Andreas Tomalla (aka Talla 2XLC), care a fondat Technoclub, o petrecere techno săptămânală din Frankfurt, care a avut loc din 1984 până în 2000. Azary, un coleg producător, DJ și avocat cultural pentru Frankfurt, s-a alăturat echipei Technoclub în 1987.

Mai multe detalii poți găsi pe site-ul oficial, iar dacă vrei să susții proiectul, o poți face aici.

Lansarea MOMEM trebuia să aibă loc acum mult timp, proiectul fiind anunțat pentru prima dată în 2015. Întârzierile au fost cauzate de probleme de finanțare și de căutarea îndelungată a locației potrivite.

Colegii noștri din Germania au alocat un spațiu editorial amplu proiectului în 2015, așa că vezi mai jos despre ce e vorba.

This element will show content from various video platforms.
If you load this Content, you accept cookies from external Media.

Load content

Urmărește-ne pe social media.

Published December 13, 2021.