Electronic Beats Romania
Mathew Jonson

Mathew Jonson deschidă o școală de producție muzicală

Aplicații se deschid în mai, iar cursurile încep chiar în vara asta, în iunie.

Producătorul canadian Mathew Jonson deschide în luna iunie o școală de producție muzicală și live performance, intitulată Freedom Engine Academy, nume luat de la pseudonimul folosit de Jonson sub care a lansat în 2019 un disc la labelul Dekmantel, despre care poți afla mai multe de aici.

Despre Freedom Engine Academy se precizează că „nu e o școală pentru începători”. Cursurile se adâncesc în subiecte complexe, cum ar fi mixaj, sound design, sinteză sonoră, improvizație, remix și workflow.

„Am lansat împreună cu echipa mea această academie pentru a le facilita DJilor experimentați dezvoltarea unor abilități de producție, care apoi să-i îndrume în performanțele live”, a declarat Jonson pentru Resident Advisor. „De asemenea, am vrut să-mi duc abilitățile la nivelul următor, așa că am angajat în esență mentorii profesioniști pe care am simțit că îi vor oferi cea mai înaltă educație în fiecare dintre domeniile lor respective – Beatriz Artola și Erik Breuer (ingineri de înregistrare și mix), Danuel Tate și Sarkis Ricci (clapă / pian și teorie muzicală) și Nathan Jonson (Ableton Live 11 Suite – care este inclus în taxele de înscriere). De asemenea, am făcut un parteneriat cu Roland Cloud, astfel încât să le por arăta cursanților anumite scule și mod de operare cu ele, iar apoi ei să poată aplica asta cu ușurință pe VST-urile lor.”

Aplicațiile se deschid în luna mai, iar programul include și burse, despre care se vor afla mai multe detalii în curând. „Credem în incluziune și vom face tot posibilul pentru a găzdui participanți care sunt subreprezentați în producția de muzică sau care au dificultăți financiare. Vă rugăm să reveniți la noi la începutul lunii mai pentru informații despre burse”, se arată pe site-ul academiei.

Primul curs de 12 săptămâni începe în luna iunie și se va încheia cu o petrecere de absolvire. Întregul curiculum poate fi răsfoit aici.

Mai multe detalii (plus înregistrare pe lista de așteptare) găsești pe site-ul Freedom Engine Academy.

Foto: freedomengineacademy.com
Foto: freedomengineacademy.com

De-a lungul timpului, Mathew Jonson a dezvoltat una dintre cele mai distincte voci din muzica electronică de dans: când auzi una din piesele lui Jonson, știi aproape imediat că e a lui. Și totuși nicio piesă nu se confundă cu alta.

Cu o înțelegere profundă pentru nevoile de pe ringul de dans și legile universale ale muzicii house și techno, artistul canadian a inovat întotdeauna în industrie, schimbând regulile jocului și strecurând trucuri învățate de la electro și chiar drum’n’bass în cluburi de minimal.

Standardele sale pentru sunet și prezentare sunt exigente. Atât pe scenă, cât și în studio, Jonson a manifestat o fidelitate față de echipamentele analogice cu care să improvizeze în timp real.

În ciuda ascensiunii sale rapide printre elitele techno, Jonson și-a dedicat multă energie pentru a-și susține propria familie muzicală apropiată, atât în ​​grupurile Cobblestone Jazz, cât și în Modern Deep Left Quartet, precum și cu labelul Wagon Repair, pe care l-a cofondat împreună cu Jesse Fisk, frații Graham și Adam Boothby, Frank Meyerhofer și Konrad Black, urmat de labelul Itiswhatitis Recordings.

A studiat pianul clasic în copilărie, plus tobe de jazz, și a cântat la tobe într-o trupă de marș – așezând atât pietrele de temelie melodice, cât și pe cele ritmice ale muzicii sale de azi.

Albumul său lansat sub pseudonimul Freedom Engine (care dă și titlul academiei) se numește „A Box Full Of Magic” și include și o colaborare cu Magda. Întregul album a fost realizat folosind mai multe sintetizatoare, între care Prophet 5, Yamaha CS-60, și un sintetizator analog portabil de la VCS3 (poreclit Putney). „Este probabil cel mai expresiv instrument la care am cântat vreodată”, spune Mathew Jonson.

Mai multe despre dragostea lui Jonson pentru sintetizatoare și relația dezvoltată cu Yamaha CS-60 găsim în acest video realizat de colegii noștri din Germania.

This element will show content from various video platforms.
If you load this Content, you accept cookies from external Media.

Load content

Urmărește-ne pe social media.

Published April 05, 2021.