Electronic Beats Romania
IKEA OBEGRANSAD record player

IKEA lansează un nou turntable împreună cu Swedish House Mafia

Pick up-ul OBEGRÄNSAD alimentat prin USB sosește în această toamnă.

IKEA lansează primul său turntable din ultimii aproape 50 de ani.

Pick up-ul, programat pentru lansare în această toamnă, face parte din noua colecție audio OBEGRÄNSAD a mărcii de mobilier, colecție proiectată împreună cu Swedish House Mafia. Turntable-ul alimentat prin USB vine cu un preamplificator încorporat, porturi RCA, ac și un cartuş înlocuibil. Poate fi conectat la difuzoare standard sau la alte sisteme de sunet cu un adaptor.

În 2018, IKEA și-a exprimat pentru prima dată intenția de a lansa un turntable ca parte a colecției sale FREKVENS împreună cu Teenage Engineering, dar aceste planuri nu s-au materializat din cauza provocărilor legate de producție.

„În proiectul anterior, am încercat să oferim un design specific tuturor pieselor”, a declarat Carmen Stoicescu, inginerul de design de produse IKEA, într-un comunicat. „Dar cu OBEGRÄNSAD, am încercat să limităm matrițele. Am vrut să facem totul simplu, mecanic.”

„Înainte de a ne întâlni cu Swedish House Mafia, am decis să nu mergem prea mult în electronică, din cauza provocărilor pe care le reprezintă. Însă apoi unul dintre băieții trupei a început să vorbească despre fabricarea unui turntable și dintr-o dată, am uitat tot ce am discutat”, povestește Carmen, amintindu-și zâmbind de surpriza pe care a simțit-o. „Când mi-a venit întrebarea, am spus doar: Am încercat de fapt să facem un player de discuri înainte, poate vom putea folosi același furnizor?

Mai jos poți vedea niște schițe preliminare ale pick up-ului.

Playerul OBEGRÄNSAD a fost creat având în vedere accesibilitatea, dar prețul său nu a fost încă dezvăluit. Scopul a fost acela de „a face ceva atât de simplu, atât de accesibil și de plug-and-play, încât să-l poți oferi ca pe un cadou oricui îi place muzica”, a spus designerul IKEA Friso Wiersma.

Ideea trupei Swedish House Mafia de a face din playerul OBEGRÄNSAD cadoul perfect a pus în centrul colaborării simplitatea, alături de îndrăzneala muzicii. A fost esențial pentru a debloca alegerile potrivite de design și dezvoltare pentru a face un pick up de calitate, care să fie accesibil, ușor de utilizat și o piesă de referință pentru orice iubitor de muzică.

Alte articole din linia OBEGRÄNSAD, dezvăluite la recenta Săptămână a Designului din Milano, includ un birou de producție cu suporturi pentru difuzoare încorporate și un fotoliu.

În 1973, IKEA a lansat un pian, un sistem stereo, amplificatoare și un pick up, ca parte a colecției sale de hardware muzicale de debut.

Pentru mai multe informații despre playerul OBEGRÄNSAD, vizitează website-ul IKEA.

Urmărește-ne pe social media.

Published June 14, 2022.