Electronic Beats Romania
The KLF

Vezi un film nou despre revenirea trupei The KLF

A apărut un nou film despre întoarcerea legendarei trupe The KLF.

KLF și-au anunțat întoarcerea încă din 2017, iar zilele trecute au lansat o nouă compilație cu opt piese denumită „Solid State Logik 1”. Cu această ocazie, trupa a lansat și un film documentar despre revenirea lor.

Regizat de Paul Duane, filmul e intitulat „Welcome To The Dark Ages” și prezintă reuniunea grupului electronic după arderea propriilor bani și „semnarea unui contract” prin care acceptau o perioadă de tăcere de două decenii. Filmul documentează, de asemenea, „Piramida poporului” – o structură construită din cărămizi forjate cu cenușa morților, pentru un eveniment special din Liverpool care are loc anual – „Ziua morților Toxteth”.

Din rezumatul filmului: „Welcome to the Dark Ages începe în secolul 23, într-un pustiu post-apocaliptic care a fost cândva orașul Liverpool din nordul Angliei. În districtul cunoscut odinioară sub numele de Toxteth, o piramidă misterioasă se află printre clădirile demolate.”

„Revenind la sfârșitul secolului al XX-lea, revizuim originile Justified Ancients of Mu Mu, The JAMs – cunoscuți și sub denumirea de KLF – care au scos cel mai bine vândut single din lume și apoi au părăsit industria muzicală, au ars 1 milion de £ din banii lor și au semnat un contract care a acceptat o tăcere timp de 23 de ani”.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Filmul prezintă, de asemenea, interviuri cu persoane care au cumpărat o cărămidă pentru Piramida Poporului și este disponibil aici pentru închiriere (4,16 GBP) sau cumpărare (9,99 GBP).

Urmărește un trailer mai jos.

This element will show content from various video platforms.
If you load this Content, you accept cookies from external Media.

Load content

The KLF sunt un duo format în 1987 în Londra, de către Jimmy Cauty și Bill Drummond. Cauty s-a născut în Devon, Anglia; Drummond s-a născut în Africa de Sud, dar a crescut în zona Dumfries & Galloway din Scoția.

Drummond (alias King Boy D) și Cauty (alias Rockman Rock) au început prin lansarea unor discuri inspirate de hip hop și sampling, sub numele de JAMs. În calitate de Timelords, au înregistrat single-ul numărul unu britanic „Doctorin’ the Tardis ”și au documentat procesul de înregistrare a unui hit într-o carte, The Manual (How to Have a Number One the Easy Way). Sub numele KLF, Drummond și Cauty au fost pionierii ai house-ului de stadion (muzică rave cu o producție pop-rock și sample-uri de noise) și ambient house. Sub acest proiect, britanicii au lansat o serie de hituri internaționale la propria lor casă de discuri KLF Communications și au devenit actul cu cel mai bine vândut single din lume în 1991.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

KLF a adoptat filozofia susținută de seria de romane ezoterice The Illuminatus! Trilogy a lui Robert Shea și Robert Anton Wilson, câștigând notorietate pentru diverse manifestări situaționiste anarhice, inclusiv defăimarea anunțurilor publicitare, publicarea unor reclame criptice proeminente în revista NME și presa mainstream și spectacole distincte și neobișnuite la Top of the Pops. De pildă, cel mai notoriu spectacol a fost o colaborare cu Extreme Noise Terror la premiile BRIT din februarie 1992, unde au tras focuri de mitraliere în public și au aruncat o oaie moartă la petrecerea de după. Această reprezentație a anunțat plecarea The KLF din industria muzicală, iar în mai 1992, duo-ul și-a șters întregul catalog.

By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud’s privacy policy.
Learn more

Load content

Cu profiturile The KLF, Drummond și Cauty au înființat Fundația K și au căutat să subverseze lumea artei, organizând un premiu alternativ de artă pentru cel mai prost artist al anului și arzând un milion de lire sterline. Deși Drummond și Cauty au rămas fideli declarațiilor din luna mai 1992 – catalogul KLF Communications rămâne șters în Marea Britanie – au lansat sporadic un număr mic de piese noi de atunci, precum Fundația K, The One World Orchestra și în 1997 ca 2K.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Urmărește-ne pe social media.

Published January 08, 2021.