Electronic Beats Romania
Elon Musk

Elon Musk se auto-proclamă techno king și scoate album

Musk pare de neoprit, iar industria muzicală se întreabă când va scoate și Bezos un disc gabber.

Elon Musk lansează un album techno (sau cel puțin așa își descrie materialul). LP-ul cu 10 piese este intitulat „Technoking” și va fi vândut ca NFT (non-fungible token) înainte de a ajunge pe platformele de streaming, în viitorul apropiat.

Musk lucrează la album de când a lansat piesa „Don’t Doubt ur Vibe” acum doi ani, despre care am scris aici. La un moment dat spune că avea peste 100 de melodii gata de lansare, dar a decis să termine un proiect techno după ce i-a arătat niște demo-uri fiului său X AE A-Xii.

Mogulul companiilor Tesla și SpaceX și al doilea cel mai bogat om din lume, Musk va vinde mai întâi „Technoking” ca NFT prin intermediul site-ului său de licitații cripto DogeBay, ofertanții fiind așteptați să-și transforme banii câștigați în Dogecoin pentru a pune mâna pe o copie unică a debutului antreprenorului în muzică. NFT va include artwork-ul albumelor, piese bonus, un comentariu de la Musk, Grimes și X AE A-Xii și, de ce nu, un mesaj video personalizat de la Musk.

Twitter

By loading the tweet, you agree to Twitter’s privacy policy.
Learn more

Load tweet

În timp ce artwork-ul va rămâne exclusiv pentru pachetul NFT, a fost publicată o listă de melodii care dezvăluie colaboratorii albumului.

1 – From Dawn To Musk
2 – Don’t Doubt ur Vibe
3 – Silicon Valley Parrot
4 – Musk Be The Reason (Why I’m King Of Mars)
5 – Technoking
6 – Dogeystyle (feat. Snoop Doge)
7 – The Unknown Variable (feat X AE A-Xii)
8 – Aphex Twin I Challenge You To A Pay Per View Boxing Match
9 – The Three Muskateers (feat Kanye West & Jack Dorsey)
10 – I’ve Always Liked Grimes

Elon Musk în studio
Elon Musk în studio

„Unii cred că muzica mea e o glumă, așa că m-am gândit să strâng mai multe piese împreună cu tracklistul. Dar când vor asculta muzica, vor ști că de fapt sunt extrem de serios”, spune Musk pentru Mixmag, adăugând că „treaba cu Aphex Twin e destul de serioasă. Am vrut să colaborăm, dar nu s-a legat din cauza timpului.”

Albumul include colaborări cu Snoop Dogg (care și-a schimbat numele în Snoop Doge pentru restul anului 2021 pentru a ajuta la promovarea albumului), precum și cu fiul lui Musk, X AE A-Xii. Mai mult, pe album mai apar și doi prieteni apropiați de-ai lui Musk, și anume Kanye West și Jack Dorsey (șeful Twitter).

„Stau mai mereu cu băieții în peștera mea de bărbați, bem câteva Bud-uri și ne încurcăm degetele prin echipamentele mele analogice și înregistrările de teren pe care le-am făcut la laboratoarele SpaceX”, a mai dezvăluit Musk pentru Mixmag. „Jack Dorsey e un disruptor de tehnologie care se mută înspre muzică, la fel ca și mine, iar Kanye e mereu în căutarea de a încerca lucruri noi. De altfel, grupul nostru de WhatsApp se numește The Three Muskateers. Să facem o piesă împreună a fost o adevărată nebunie.”

La finalul anului trecut a avut loc la Berlin decernarea premiului Axel-Springer, acordat „personalităților remarcabile și inovatoare care generează și schimbă piețe, influențează cultura și, în același timp, își asumă responsabilitatea față de societate”. Pentru anul 2020, premiul i-a fost acordat CEO-ului SpaceX, Elon Musk. Printre personalitățile premiate în anii anteriori se numără și Jeff Bezos (fondatorul Amazon) și Mark Zuckerberg de la Facebook.

Ca parte a ceremoniei de decernare a premiilor, lui Musk (care vorbește adesea despre dragostea sa pentru muzica electronică, în special techno) i s-a prezentat un vinil special chiar de către șeful Cocoon, și anume legenda techno Sven Väth. Ce a avut de zis Papa Sven găsești mai jos.

Hai cu noi pe social media.

Published April 06, 2021.