Electronic Beats Romania
Laurent Garnier

Documentar despre cariera lui Laurent Garnier

Nu știi la ce să te mai uiți? Un nou documentar despre evoluția muzicii techno va avea premiera luna viitoare în cadrul Festivalului Internațional de la Manchester (MIF).

Filmul „Laurent Garnier: Off The Record” prezintă ascensiunea genului muzical techno, prin ochii DJ-ului și și producătorului francez. Acesta va fi prezentat la Manchester Central duminică 11 iulie.

Regizat de Gabin Rivoire, filmul relatează modul în care muzica techno s-a răspândit în toată lumea, concentrându-se pe rolul cheie pe care Garnier l-a avut în nașterea scenelor de club din Parisul natal și Manchester-ul anilor 1990, când frecventa des spații precum Hacienda. Documentarul privește la muzica techno în cadrul unui context cultural global, trecând prin filtrul experienței personale de trei decenii de-a lui Garnier în calitate de DJ și producător de muzică electronică.

Ca parte a evenimentului MIF, Garnier și Rivoire vor participa la o sesiune de Q&A-uri după proiecție, alături de Dave Haslam și Jon Dasilva, ambii foști DJi rezidenți în clubul The Hacienda.

Filmul face parte din programul personal al festivalului, care include, de asemenea, „Rooted in Rhyme”, o panoramare a noilor artiști hip-hop.

*foto: Richard Belia

This element will show content from various video platforms.
If you load this Content, you accept cookies from external Media.

Load content

Aventura muzicală a lui Laurent Garnier nu se oprește aici. Recent, artistul a înregistrat un album cu trupa franceză de rock psihedelic The Limiñanas. Albumul De Película va fi disponibil la casa de discuri Why Music pe data de 10 septembrie și vine la patru ani după ce Garnier i-a invitat pe Lionel și Marie Limiñana să cânte la Festivalul Yeah! din sudul Franței.

Mai multe detalii, mai jos.

Hai cu noi.

Published June 25, 2021.