Electronic Beats Romania
Depeche Mode

Depeche Mode anunță album și turneu nou la anul

„Memento Mori” va fi lansat la începutul anului viitor prin Columbia Records, iar pe 26 iulie 2023, Depeche Mode vor concerta și în București.

Trupa Depeche Mode, formată acum din Dave Gahan și Martin Gore, a anunțat primul album de la moartea membrului fondator Andy „Fletch” Fletcher.
Produs de James Ford și Marta Salogni, Memento Mori va include circa 12 piese și e așteptat să fie lansat la începutul anului viitor, prin casa de discuri Columbia. Gahan și Gore au susținut o avanpremieră a albumului la o conferință de presă la Berlin pe 4 octombrie. Într-o discuție cu publicația Rolling Stone, duo-ul a confirmat că toate piesele au fost scrise înainte ca Fletch să moară în mai 2022.
Conceput în 2020, albumul Memento Mori reflectă teme inspirate de pandemie. „Pentru mine, albumul are o calitate cinematografică”, a spus Gahan pentru Rolling Stone, subliniind că muzica are un ton melancolic, dar este impregnată de speranță și bucurie. Titlurile pieselor de pe album nu au fost încă anunțate.
Albumul va fi urmat de un turneu mondial care începe în martie, cuprinzând America de Nord, Marea Britanie și Europa. Astfel, pe 26 iulie 2022, Depeche Mode vor concerta și în București, la Arena Națională. Multi-instrumentistul Peter Gordeno și bateristul Christian Eigner, care obișnuiau să facă turnee cu Depeche Mode, lucrează cu Gahan și Gore la spectacolele live din viitorul turneu.
„Lui Fletch i-ar fi plăcut acest album”, a spus Gahan într-o declarație pe site-ul formației. „Așteptăm cu nerăbdare să împărtășim albumul cu voi în curând și să vi-l prezentăm live la spectacolele de anul viitor.”
Declarația completă e pe site-ul trupei, iar mai jos poți verifica datele turneului.
Depeche Mode

Urmărește-ne pe social media.

Published October 05, 2022.