Electronic Beats Romania
Martin Gore

Ascultă o piesă nouă de la Martin Gore, co-fondatorul Depeche Mode

Martin Gore, membru fondator al Depeche Mode, tocmai a lansat la Mute Records o piesă nouă, numită „Mandrill”.

Extrasă de pe viitorul său EP instrumental „The Third Chimpanzee” (ce va apărea la anul pe 29 ianuarie) piesa de patru minute reflectă spiritul electronic al lui Gore și evocă o coloană sonoră incontestabil epică.

Martin Gore a explicat pentru Mixmag că inspirația inițială pentru acest EP a fost o carte intitulată The Rise and Fall of the Third Chimpanzee, scrisă de Jared Diamond și publicată în 1991. „Am citit acea carte în anii ’90 și pur și simplu avea sens, pentru că el numea omul al treilea cimpanzeu”, a explicat el. „Mi-a plăcut că a estompat linia dintre oameni și maimuțe, fără a evidenția asta. Pentru că uneori nu pare că am ajuns foarte departe! Totul are sens, ca să zic așa, deoarece acest EP a fost creat de un al treilea cimpanzeu.”

Gore mai povestește că s-a apucat de una din piese înainte de a avea un titlu. După un proces de resintetizare a proprie voci înregistrate, muzicianul a constatat că vocea lui nu mai suna atât de uman, ci mai degrabă ca a unei primate, așa că a decis să numească piesa „Howler”, ca o referință la urletul maimuțelor. „Toate piesele au un element care nu este chiar uman”.

EP-ul „The Third Chimpanzee” va fi lansat oficial pe 21 ianuarie 2021, însă poate fi deja precomandat în mai multe formate: vinil în ediție limitată, CD sau digital. Artwork-ul materialului este de la Pockets Warhol.

În avansul lansării discului, labelul Mute Records a publicat recent videoclipul piesei „Mandrill”.

*foto: Travis Shinn

This element will show content from various video platforms.
If you load this Content, you accept cookies from external Media.

Load content

Published November 18, 2020.