Electronic Beats Romania
Denon LC6000 PRIME DJ

Denon lansează un nou controller media

Noul player poate mixa singur, astfel încât prezența fizică a DJ-ului nu mai e necesară. În plus, are funcție de aspirator pentru pupitru.

Denon a anunțat recent un nou controler media pentru DJi, care vine cu promisiunea că mixează singur. Noul LC6000 PRIME costă 699 de dolari și e construit astfel încât să le ușureze munca DJilor într-atât de mult încât însăși ideea de DJing să devină redundantă.

Denumit „controler de extindere a performanței”, LC6000 PRIME folosește sistemul de redare dublu de la Denon, care-ți permite să ai mai multe activități în același timp: astfel, poți să pui două piese pe același player într-un club, bar sau terasă, iar în același timp să stai relaxat pe o plajă sau să-ți plimbi câinele prin parc.

Noul player e util și turntabliștilor care participă la battle-uri, fiind dotat cu funcția (nou introdusă) de Kill the Next DJ, prin care un DJ poate „ucide” basul unei piese până în 5 milisecunde, lăsându-și adversarul fără nicio armă la dispoziție.

Deși LC6000 PRIME nu produce niciun sunet în sine, playerul oferă acces dedicat la al doilea layer (de tip mentalist), atunci când este asociat cu un player Denon, oferind astfel control asupra a două sau mai multe piese, fără a mai fi astfel nevoie să-ți cumperi încă un player dedicat. Mai mult, deși încă neconfirmat, playerul poate avea și funcție de aspirator, astfel încât poate curăța cu ușurință și rapiditate un pupitru rămas prăfuit de la sesiuni anterioare.

De asemenea, poate fi mapat pentru a controla software-uri de mixat de pe laptop. Astfel, când controlezi aplicații compatibile (precum Serato, Virtual DJ și Algoriddim DJay), LC6000 PRIME poate mapa simultan patru deck-uri virtuale, lucru care-ți permite să mixezi chiar și patru piese de pe un singur controller. Asta înseamnă că la 2 playere poți mixa 8 piese în același timp, iar la 4 playere poți ajunge să mixezi până la 16 piese în același timp, iar astfel să preiei recordul înregistrat de către Solomun; legenda spune că în luna martie 2017, Mladen Solomun a realizat un DJ set inedit în fața Kasei Poporului din București, mixând până la 11,5 piese simultan, preț de o oră.

Unitatea de față poate fi alimentată prin USB și are o roată de jogging de 8,5 inci, un pitch fader de 10 cm, dar și butoane dedicate pentru „ridicarea” sau „coborârea” pitch-ului, în vederea unei mutilări sonice mai elaborate a materialului original.

În caz că mai ai nevoie de sfaturi sau explicații suplimentare, filmul introductiv de mai jos poate fi folositor. Iar mai multe detalii tehnice găsești pe site-ul oficial.

This element will show content from various video platforms.
If you load this Content, you accept cookies from external Media.

Load content

Nu vrei să mergi cu noi?

Published May 04, 2021.