Electronic Beats Romania
Stop. Support. Report

Cod de conduită împotriva hărțuirii sexuale și a discriminării de gen

AFEM (The Association for Electronic Music) tocmai a lansat noul său Cod de conduită împotriva hărțuirii sexuale și a discriminării de gen, notează DJ Mag.

Documentul a fost elaborat în ultimele luni de Grupul de lucru pentru diversitate și incluziune al AFEM și este destinat să sublinieze standardele profesionale pe care industria le poate adopta.

Peste 220 de companii membre au aprobat deja documentul Codului de conduită, inclusiv !K7, ADE, Beatport, Brighton Music Conference, Defected, Get Physical, IMS, Mixcloud, Native Instruments, Pioneer DJ, PRS For Music, Shogun Audio, Soundcloud, Traxsource și Warner Music Group.

„Prin lansarea codului nostru, sperăm să ajutăm industria să identifice și să corecteze mecanismele și atitudinile care permit și facilitează autorii hărțuirii și abuzurilor sexuale să rămână necontestate și neraportate”, se arată în declarația de lansare a AFEM.

AFEM subliniază că documentul este destinat și companiilor mai mici din industria muzicii electronice care – spre deosebire de companiile mai mari – ar putea să nu aibă un departament de resurse umane. Documentul include secțiuni privind identificarea hărțuirii sexuale, prevenirea și raportarea hărțuirii, intervenția la asistarea la hărțuire și multe altele.

„Pentru a pune capăt culturii omniprezente a inacțiunii și tăcerii, nu trebuie să privim în altă parte”, se arată într-o secțiune. „Trebuie să intervenim pentru a opri conduita atunci când putem, să-i spijinim pe cei care vorbesc și să raportăm conduita.”

Documentul poate fi vizualizat integral și descărcat ca PDF aici.

Greg Marshall, directorul general al AFEM, a declarat: „Vrem să creăm o cultură a muzicii electronice în care toți cei implicați să se simtă în siguranță, respectați și feriți de hărțuire sexuală și risc de agresiune, pentru a asigura un mediu sigur pentru fani și profesioniști, și pentru a pleda pentru o cultură a sprijinului pentru victimele hărțuirii și agresiunii, pentru a se asigura că sunt încurajați să se prezinte și să simtă că vor fi susținuți atunci când vor face acest lucru.”

Andreea Magdalina, fondatoarea SheSaid.So și membru al grupului de lucru AFEM care a elaborat documentul, a declarat: „Speranța noastră este că acest document va risipi orice incertitudine cu privire la tipul de comportament care ar trebui încurajat sau, dimpotrivă, penalizat. Pentru femei și alte minorități de gen, aceste linii sunt clar distincte, deși înțelegem scenariile nuanțate în care au loc și educația necesară pentru a le consolida.”

AFEM sponsorizează un serviciu confidențial de asistență pentru oricine este afectat de hărțuire sexuală în industria muzicii electronice. Astfel, dacă ești din afara Regatului Unit, poți suna la +44 800 030 5182, pentru a vorbi cu un expert instruit în hărțuire sexuală și agresiune.

La începutul acestui an, artista britanică Rebekah a lansat #ForTheMusic, o campanie împotriva hărțuirii sexuale și a agresiunilor în industria muzicală, despre care poți afla mai multe de mai jos.

Published November 16, 2020.