Electronic Beats Romania
AIAIAI x Ninja Tune

S-a lansat un model de căști făcute din vinil reciclat

AIAIAI s-a asociat cu Ninja Tune pentru a crea o pereche de căști făcute din discurile rămase în stoc ale labelului britanic.

Compania producătoare de căști pentru DJi, AIAIAI a colaborat cu label-ul Ninja Tune pentru a lansa o pereche de căști speciale, fabricate din vinil reciclat de către casa de discuri.

Unite printr-un accent comun pe responsabilitatea față de mediu, căștile reprezintă un angajament comun de a „face lucrurile mai bine”.

Viziunea de a face ceva semnificativ împreună a creat acest experiment cu vinilul, Ninja Tune remarcând că a găsit în sfârșit o modalitate mai profundă prin care să poată fi ascultate discurile din catalogul lor.

Căștile TMA-2 Ninja Tune în ediție limitată au fost lansate recent la prețul de 250 de euro, cu detalii personalizate și o reprezentare bogată a sunetului bazată pe driverele SO5 Bio Cellulose ale companiei daneze.

Driverul S05 este proiectat cu o diafragmă de difuzor de 40 mm realizată din bio-celuloză rigidă pentru detalii mai definite de înaltă frecvență, o gamă medie mai pronunțată, o dinamică mai bună și o tonalitate mai naturală.

S05 Driver
S05 Driver

De asemenea, acestea vin cu perne din piele vegană și cu urechi în timp ce sunetul wireless prin Bluetooth 5.0 oferă până la 20 de ore de ascultare neîntreruptă.

Cofondatorul AIAIAI, Frederik Jørgensen, a declarat: „Din 2010, odată cu lansarea căștilor TMA-1, ne-am angajat să facem lucrurile mai bine. Sustenabilitatea a fost de atunci un aspect cheie al procesului nostru de proiectare și dezvoltare și credem că e abia la început. Informați de o moștenire a designului scandinav, creăm produse mult dincolo de estetica orientată spre tendințe, cu funcționalitate modulară durabilă și materiale reciclate, extindem longevitatea fiecărui produs și încercăm să acumulăm cât mai puține deșeuri pentru planetă.”

This element will show content from various video platforms.
If you load this Content, you accept cookies from external Media.

Load content

Atât AIAIAI, cât și Ninja Tune s-au angajat să abordeze dificultățile inerente ale urmăririi sustenabilității cu afacerile lor. AIAIAI implementează utilizarea materialului reciclat pentru componentele căștilor lor, în timp ce Ninja Tune s-a angajat să devină neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon până la sfârșitul anului 2021, trecând la surse regenerabile de energie și adoptând tehnici ale lanțului de aprovizionare cu impact mai redus.

Joe Durnan, designerul principal al Ninja Tune, a adăugat: „Ca label suntem dornici nu doar să sărbătorim trecutul, ci și să ne marcăm intențiile de a merge mai departe, atât din punct de vedere sonic, cât și din punct de vedere etic. Suntem extrem de conștienți de necesitatea explorării unor mijloace de producție mai ecologice și mai pozitive pentru pământ. Pentru a continua să existăm ca industrie, trebuie să plasăm aceste subiecte în fruntea discuțiilor și deciziilor. Această colaborare nu este răspunsul final, ci e mai degrabă un exemplu al modului în care soluții mai ecologice pot duce la rezultate inovatoare și interesante. Acest proiect este o oportunitate de a continua să strălucească o lumină asupra unei probleme globale din ce în ce mai presante.”

Hai cu noi.

Published May 10, 2021.