Electronic Beats Romania
BCR32

Behringer și Zaquencer anunță noul sequencer BCR32

Compania Behringer a confirmat întoarcerea consolei rotative pentru midi BCR2000. Produsă în urmă cu 15 ani, consola va fi reprelucrată, iar împreună cu firmare-ul Zaquencer, va fi transformată în modelul BCR32 – un midi controller transformat într-un sequencer.

Fie că-ți convine sau nu, trebuie să recunoști că Behringer a avut de-a lungul timpului câteva idei grozave și produse originale. Unul din ele a fost controlerul MIDI rotativ BCR2000 lansat în 2005. De curând, Behringer și-a întrebat fan clubul dacă ar dori să-l vadă revenind și răspunsul a fost covârșitor de pozitiv. Alături de o listă de dorințe de îmbunătățiri și sugestii, actualizarea firmware-ului Zaquencer a fost menționată frecvent.

Zaquencer a fost creat ca o alternativă firmware pentru BCR2000 de către ZAQ Audio în 2014. Îl transformă într-un sequencer în 32 de pași.

Behringer spune într-o postare pe Facebook că lucrează cu Zaquencer pentru a readuce la viață BCR2000 ca un controler MIDI actualizat și un sequencer pentru desktop. Conform Gearnews.com, Behringer au numit inițial noua versiune BCR64, schimbând-o apoi în BCR32, sugerând că poate se spera inițial la crearea unui produs cu 64 de pași.

BCR32
BCR32

Într-o altă postare recentă pe Facebook, Behringer anunță și noile funcționalități ale viitorului sequencer/controller BCR32. Produsul e compatibil cu DAW-urile populare sau alte programe de producție muzicală. Are 32 de codificatoare multifuncționale pentru alocarea personalizată a parametrilor, 4 grupuri virtuale și 8 codificatoare dual-mode cu funcție push,  20 de butoane programabile, alocabile ca notă on/off, control și schimbare de program.

Toate elementele panoului pot fi alocate în mod liber, manual sau prin modul de învățare ușor de utilizat. Produsul dispune de afișaj OLED multifuncțional pentru controlul ușor al tuturor parametrilor, feedback LED multicolor cu vizibilitate ridicată pentru a arăta starea tuturor comenzilor. De remarcat designul compact alimentat prin USB pentru portabilitate maximă.

Nu au fost furnizate încă date despre lansarea oficială a produsului, însă Behringer spune că poate să-l pună pe piață la prețul de 149 $.

BCR2000
BCR2000

Published January 11, 2021.