Electronic Beats Romania
Richie Hawtin aka Plastikman

Aplicație pentru relaxare și meditație cu Plastikman

Deși cluburile rămân închise, aplicația asta bazată pe AI vrea să schimbe destinul muzicii electronice de dans.

Richie Hawtin s-a parteneriat cu aplicația de wellness Endel, pentru a crea o nouă experiență audio bazată pe inteligență artificială, care să ajute ascultătorii să se concentreze mai bine.

Aplicația Endel este concepută pentru a promova o concentrare mai profundă, un somn mai bun, meditație și relaxare și a colaborat anterior cu Grimes pe „AI Lullaby” pentru relaxare asistată pentru adulți și copii. Colaborarea lui Hawtin se numește Deeper Focus și este „un peisaj sonor adaptabil în timp real, personalizat șiinfuzat cu producția unică Plastikman, rezultând un peisaj sonor spațios, decupat, care îmbunătățește concentrarea și productivitatea utilizatorilor”.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Hawtin a creat muzica sub pseudonimul său mai vechi Plastikman, în colaborare cu echipa Endel, iar AI-ul propriu al Endel a fost apoi folosit pentru a adapta sunetele și texturile în funcție de vremea utilizatorului, expunerea la lumină naturală și multe altele.

„În studio sunt obsedat de control, eu sunt de obicei cel care are ultimul cuvânt despre modul în care se desfășoară o piesă. Cu toate acestea, în această situație interesantă, inteligența artificială e cea care decide cadrul final. Deși acest lucru poate părea înfricoșător pentru unii, cred că este doar o altă extensie a credinței mele în tehnologie și locul său intrinsec în procesul meu creativ.”

Aplicația Endel e compatibilă cu Android, iOS, macOS și Alexa.

This element will show content from various video platforms.
If you load this Content, you accept cookies from external Media.

Load content

Richie Hawtin a avut un rol extrem de important în al doilea val de artiști din Detroit, la începutul anilor 1990, și a fost totodată un exponent important al tehnologiei pentru mixat și produs muzică electronică.

Deși influențat în principal de Detroit techno, Hawtin și-a dezvoltat propriul stil și a fost implicat în dezvoltarea tehnologiei Digital Scratch de la Native Instruments. De altfel, Richie Hawtin a fost dintotdeauna pasionat de tehnologie și a încercat în mod constant să introducă noi posibilități de expresie artistică, ori de câte ori a avut ocazia.

Dar poate că una din cele mai mari și importante realizări de-ale lui Hawtin rămân înregistrările sub pseudonimul Plastikman. Proiectul s-a născut în 1993, odată cu lansarea single-ului „Spastik” și albumul „Sheet One”.

Hai cu noi!

Published April 21, 2021.