Electronic Beats Romania
Richie Hawtin

Plastikman semnează coloana sonoră a unui fashion show de la Prada

Plastikman, aka Richie Hawtin, a realizat coloana sonoră a unui spectacol de modă prezentat de Prada.

Prezentarea colecției de îmbrăcăminte bărbătească de toamnă / iarnă a mărcii, intitulată Possible Feelings, a avut loc duminică, 17 ianuarie.

Cu două noi compoziții Plastikman la activ („Narcosis” și „Spektre”) e a doua oară când Richie Hawtin lucrează cu Prada, după spectacolul lor de îmbrăcăminte de primăvară / vară 2021 de la Milan Fashion Week.

„Temele pentru noul show Prada m-au adâncit în proiectul meu Plastikman”, spune Hawtin, „explorând sentimentele de introversiune și izolare, căutarea pentru a te găsi pe tine însuți și pentru a-ți forma puterea interioară și rezistența”.

Possible Feelings a fost organizat de Raf Simons și Miuccia Prada. Urmărește show-ul complet mai jos.

This element will show content from various video platforms.
If you load this Content, you accept cookies from external Media.

Load content

Artistul britanic, stabilit ulterior în Canada, a fost în prima linie în procesul emancipării muzicii techno. Contribuția sa adusă industriei muzicale și scenei clubbing internaționale este inestimabilă, mărturie stând atât zecile de proiecte diferite prin care s-a infiltrat în sufletul melomanilor din toată lumea, cât și prin casele de discuri M_Nus și Plus 8.

Câștigător de trei ori consecutiv la DJ Awards, Richie Hawtin a avut un rol extrem de important în al doilea val de artiști din Detroit, la începutul anilor 1990, și a fost totodată un exponent important al tehnologiei pentru mixat și produs muzică electronică.

Deși influențat în principal de Detroit techno, Hawtin și-a dezvoltat propriul stil și a fost implicat în dezvoltarea tehnologiei Digital Scratch de la Native Instruments. De altfel, Richie Hawtin a fost dintotdeauna pasionat de tehnologie și a încercat în mod constant să introducă noi posibilități de expresie artistică, ori de câte ori a avut ocazia.

Dar poate că una din cele mai mari și importante realizări de-ale lui Hawtin rămân înregistrările sub pseudonimul Plastikman. Proiectul s-a născut în 1993, odată cu lansarea single-ului „Spastik” și albumul „Sheet One”.

Bifat de către seria Slices împreună cu Electronic Beats drept pionierul muzicii electronice, Richie mânuiește muzica experimentală infuzată de minimal techno și ambient într-un mod inedit, cu cea mai mare lejeritate, de peste 25 de ani.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

De la debutul său ca States of Mind și FUSE în 1990 la lansarea lui Plastikman în 1993, sound-ul lui Richie Hawtin a fost întotdeauna îndreptat spre viitor, cu accente futuriste, sfidând tendințele vremurilor în care a fost creat.

Published January 18, 2021.