Electronic Beats Romania
A Guy Called Gerald

Ascultă un album de-al lui A Guy Called Gerald din ’90

Gerald Simpson aka A Guy Called Gerald a lansat recent pe Bandcamp albumul Automanikk, material apărut inițial în 1990 la propria sa divizie Subscape din cadrul casei de discuri Sony/CBS.

„Era o vreme a experimentelor, transformărilor și distracției”, a scris recent Gerald pe social media.

Albumul în cauză e cel de-al doilea LP din cariera producătorului britanic, precedat de LP-ul Hot Hemonade și single-ul Voodoo Ray, ambele lansate în 1988.

Ascultă albumul Automanikk mai jos, via Bandcamp.

By loading the content from Bandcamp, you agree to Bandcamp's privacy policy.
Learn more

Load content

A Guy Called Gerald a fost un membru timpuriu al grupului electronic 808 State, contribuind la albumul de debut Newbuild (1988) și la single-ul Pacific State (1989). De asemenea, a obținut succes solo cu single-ul său „Voodoo Ray” din 1988, care a devenit o piatră de temelie a scenei acid house din Manchester, ocupând poziții fruntașe în topurile din Marea Britanie.

Simpson a fost influențat de rădăcinile sale jamaicane, de colecția de discuri blue beat, ska și reggae de la Trojan a tatălui său, de sesiunile bisericii penticostale ale mamei sale și de petrecerile jamaicane cu sound system în zona Moss Side din Manchester, unde a crescut.

A absorbit fuziunea jazz și electro funk în cluburi, din Manchester, unde ringul de dans de la începutul anilor ’80 l-a inspirat să studieze dansul contemporan. Manchester a fost un „focar” de muzică de dans cu nopți de club în fiecare seară a săptămânii, iar Simpson și-a petrecut timpul alăturându-se atmosferei.

În jurul anului 1983, cu electro-boom-ul și hip hop-ul timpuriu, breakdance-ul și cultura b-boy care se îndrepta spre SUA, Gerald a părăsit facultatea de dans pentru a se dedica în întrgime producției de muzică electronică. În acest moment, muzica din Detroit și Chicago – de la producători precum Juan Atkins sau Kevin Saunderson era deja pe radio și discurile disponibile în magazine specializate din Manchester.

La ora actuală, discografia lui A Guy Called Gerald însumează zeci de single-uri și circa zece albume, care forează în diferite zone ale muzicii electronice, păstrându-și întotdeauna originalitatea. De la jungle la techno, de la minimal la house, de la Detroit techno la drum n bass și UK garage, Simpson a făcut de toate, iar asta se reflectă și în show-urile lui live, care sunt întotdeauna unice, difersificate în funcție de context și provocatoare.

Dar nu trebuie să ne crezi pe cuvânt, așa că mai bine urmărește filmul de mai jos.

This element will show content from various video platforms.
If you load this Content, you accept cookies from external Media.

Load content

Hai cu noi.

Published May 05, 2021.