Electronic Beats Romania
Vinylly

Vinylly – un nou dating app bazat pe afinități muzicale

Poate a venit timpul să-ți șlefuiești un pic playlist-urile „alea”?

Un nou dating app care rivalizează cu Tinder și Bumble, pe nume Vinylly, își propune să „reinventeze dating-ul pentru iubitorii de muzică”, potrivirile între useri realizându-se prin compatibilitatea muzicală.

Considerată una din cele mai mari aplicații de întâlniri bazată exclusiv pe compatibilitate muzicală, Vinylly se mândrește cu peste 18.700 de potriviri între utilizatori doar în 2022, precum și peste 40.000 de vizualizări de profil. Conectarea între persoane se face prin gustul pentru muzică, iar Vinylly analizează obiceiurile și consumul de streaming și își întreabă utilizatorii despre gusturile și preferințele muzicale.

La începutul acestei săptămâni, fondatorul Vinylly, Rachel Van Nortwick, a postat pe Twitter câteva statistici despre creșterea recentă a aplicației, fiind recent „recunoscută de Mashable drept una dintre 8 aplicații de întâlniri care se opun modelului Tinder”.

Twitter

By loading the tweet, you agree to Twitter’s privacy policy.
Learn more

Load tweet

 

„Am lucrat din greu la Vinylly, aplicația de întâlniri incluzivă axată pe compatibilitatea cu muzica”, spune Van Nortwick, citat de Mixmag. „M-am gândit să împărtășesc ceea ce am făcut, ca să zgâlțâim împreună ringul de dans.” De asemenea, Vinylly le permite utilizatorilor să creeze și să împartă playlist-uri, iar anul trecut au fost create peste 21.000 de liste. Cei din aplicație își pot conecta, de asemenea, conturile Spotify și pot conversa cu alți utilizatori prin replici introductive bazate pe muzică. „Ne-am lansat propriul generator de profiluri, astfel că oricine își poate crea un profil în câteva minute. Utilizatorii își pot sincroniza în continuare Spotify”, a adăugat fondatorul. „Misiunea Vinylly e susținută de știință. Conectarea prin muzică crește dopamina, oxitocina și scade cortizolul.”

*foto principală: Jamez Picard via Unsplash

Foto: Dave George. via Unsplash
Foto: Dave George. via Unsplash

Într-o postare pe blog-ul Vinylly, psihologul cognitiv Dr. Daniel Levitin a vorbit despre știința din spatele compatibilității muzicii, afirmând că „ascultatul muzicii îți poate schimba chimia creierului. Știm că oamenii folosesc muzica așa cum consumă droguri”. Tot din postare aflăm că algoritmul Vinylly e construit astfel încât să permită potrivirea cu persoane care au unele asemănări în ceea ce privește interesele muzicale – „doar suficient pentru a găsi ceva în comun, asta în timp ce îți crești și extinzi biblioteca muzicală”.

Nu e prima dată când lumea dating-ului și a muzicii se întâlnesc. În 2021 s-a lansat aplicația POM (Power of Music), în 2019 Tinder a lansat Festival Mode, conectând oamenii în mijlocul evenimentelor de vară. În 2017, site-ul Techno Dating a intrat în direct cu promisiunea de a ajuta fanii techno să-și găsească jumătatea.

This element will show content from various video platforms.
If you load this Content, you accept cookies from external Media.

Load content

Hai cu noi.

Published February 10, 2023.