Electronic Beats Romania
Ear plugs

Studiu: 64% din persoanele care merg la concerte nu-și protejează auzul

Un sondaj a constatat că 64% dintre participanții la concerte nu sunt preocupați de a-și proteja auzul.

Sondajul, realizat de EDM.com, a concluzionat că 64% dintre participanții la evenimente live nu poartă protecție pentru urechi.

CDC a stabilit condițiile care trebuie îndeplinite înainte să apară pierderea auzului. Nivelul maxim al volumului pentru dispozitivele personale de ascultare este 105-110dB, conform graficului lor, care este, de asemenea, intervalul pentru majoritatea locațiilor pentru concerte și muzică. Pierderea auzului poate apărea în mai puțin de cinci minute după expunerea la acest nivel de volum. Pentru a-ți face o idee despre cât de tare se aude o conversație medie pentru comparație, poți să te gândești că este în jur de 60 de decibeli.

foto: Daniel Romero / Unsplash.com
foto: Daniel Romero / Unsplash.com

Micile celule de păr senzoriale din cohleea din urechea internă se aplatizează când nivelul sunetului este prea ridicat, trimițând impulsuri nervoase sonore către creier. În esență, dacă continui să le aplatizezi, în cele din urmă vor muri și nu vor crește înapoi. Frecvențele distincte induc răspunsuri diferite în celulele părului senzorial.

Atunci când acestea sunt deteriorate, nu devii complet surd, dar riști să pierzi tonuri distincte în spectrul auditiv, care este în general compus din frecvențele medii și înalte. Expunerea prelungită poate provoca tinitus sau un țiuit perceput în urechi.

CDC sugerează câțiva pași pentru a evita pierderea sau afectarea auzului: stai departe de cea mai puternică sursă care produce sunet și ai în vedere limitarea duratei de expunere la zgomote înalte, mulți decibeli și, cel mai important, ia-ți cu tine întotdeauna dispozitive de protecție a auzului, cum ar fi dopurile pentru urechi.

Hai cu noi.

Published December 03, 2021.