În UK va deveni interzis vorbitul la club
Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare.
Într-un univers paralel în care umorul este inerent apolitic, un guvern britanic impune o nouă lege, pentru a celebra redeschiderea cluburilor din vara asta: vorbitul în cluburi sau săli de concerte va fi banat, pentru a opri răspândirea de COVID-19.
Regula, care i-ar putea face pe vorbăreți să plătească o amendă de până la 1000 de lire sterline, ar putea intra în vigoare pe 21 iunie, când se vor redeschide cluburile și sălile de concerte în Marea Britanie.
Măsurile de siguranță s-ar putea alătura altor măsuri, cum ar fi testarea rapidă, verificarea temperaturii la intrare și verificarea unor minime cunoștințe despre artiștii invitați, pentru a ajuta la redeschiderea sigură a cluburilor de noapte din această vară.
Guvernul în cauză a spus că această mișcare ar reduce fertilitatea între fanii muzicii cu cel puțin 50% și există riscul să transmită virusul în timp ce vorbesc tare, stând foarte aproape unul de altul. „Noile date indică faptul că urechea este un strat de aterizare pentru umezeală și alte particule din aer. Este un obiectiv deschis pe care trebuie să îl protejăm”, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului, citat Mixmag.
Grupurile de prieteni vor fi încurajate să folosească WhatsApp/Telegram pentru a vorbi între ei atunci când sunt în club, iar la bar va fi introdus un sistem de tip „semafor”, pentru comanda băuturilor, lucru pe care funcționarii publici l-au numit deja „Cocktail Morse”.
Se spune că hotărârea a polarizat industria evenimentelor. Nigel Bigknee, promoterul din spatele Pseudo-BOSH din Bristol spune că programul său de weekend va fi acum distrus. „A vorbi cu colegii și prietenii într-o noapte e o parte esențială a experienței mersului la club”, a spus el pentru Mixmag.
Cu toate acestea, unii au salutat regula. Quentin Tiptree, organizatorul serilor de audiții muzicale HarmonySound din estul Londrei, spune că politica de a nu vorbi la club sau la concerte ar putea îmbunătăți de fapt experiența muzicii live. „Am început HarmonySound după ce am mers la un concert Bonobo și oamenii din spatele meu au vorbit tot concertul. A fost insuportabil; am vrut să creez o experiență în care muzica să poată fi ascultată în mod corespunzător. Această nouă regulă poate însemna că oamenii în sfârșit vor înceta să mai strige în timpul părților mai silențioase ale unui concert”, a spus Tiptree.
Un proprietar de club care a dorit să rămână anonim a spus că a creat deja înregistrări de opt ore cu „zgomotul mulțimii” pe care să le pună în timpul nopților de club. „Tehnicianul de sunet va deveni acum și mai important”, a spus el. „Tehnicianul va trebui să declanșeze aplauze între trupe și DJi, și va trebui să redăm înregistrări pe teren cu oameni care vorbesc în zona fumătorilor.” Cu toate acestea, respectivul promoter spune că nu știe sigur cum va putea fi aplicată această regulă silențioasă, păstrându-și totul umorul. „Știi cum în Berghain, se lipește un sticker pe camera telefonului, ca să nu faci poze în club. Ne gândim și noi, oare să le lipim oamenilor bandă adezivă pe gură, la intrare în club?”
*foto: BRDNK Vision
Published April 15, 2021.
Hai cu noi!