Electronic Beats Romania
News

Veronica Vasicka lansează o piesă din 2004 la casa de discuri a lui Regis

veronica vasicka

Unul din cei mai apreciați DJi, selectori muzicali și curatori de new-wave din întreaga lume, artista Veronica Vasicka intră în lumina reflectoarelor și ca producător muzical.

Producătorul britanic Karl O’Connor aka Regis a decis să îi lanseze la propriul lui label Downwards o piesă produsă și înregistrată de Veronicka în 2004, fără nicio intenție de a fi lansată la vremea respectivă.

‘From Here’ este un soi de schiță audio din vremea când Veronica Vasicka ținea un jurnal sonic a aventurilor sale muzicale. La 14 ani de când a fost produsă, piesa respectivă pune în perspectivă evoluția personală și natura singulară a Veronikăi.

EP-ul ‘In Silhouette’ lansat la Downwards vine la pachet cu remixuri din partea lui Regis, Paul Kendall (fost membru al proiectului Nitzer Ebb și colaborator cu Depeche Mode) și Robert Hampson (fondator al legendarei trupe Loop). Artwork-ul EP-ului este realizat integral de Veronica Vasicka și surprinde două auto-portrete trase pe film de 35 mm pe care artista le-a realizat pe când avea 16 ani.

Pentru cine nu a aflat deja, Veronica Vasicka este persoana din spatele label-ului Minimal Wave (și a sublabel-ului Cititrax), un demers muzical ambițios, substanțial și extrem de valoros care a readus în centrul atenției o bună parte din cea mai importantă muzică new-wave/synth-wave lansată în anii ’80, care cel mai probabil ar fi rămas și astăzi complet necunoscută publicului larg.

Piesa ‘From Here’ poate fi ascultată mai jos:

By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud’s privacy policy.
Learn more

Load content

Citește mai mult: Katharina Ernst – Esența poliritmiei pe albumul de debut

Loading...