Electronic Beats Romania
Sissi Rada

Sissi Rada lansează albumul de debut

Unul din single-urile de pe album e produs de Brian Eno.

Una din cele mai bune harpiste pentru muzica clasică contemporană din Europa, și în același timp o talentată producatoare de muzică electronică abstractă, artista greacă Sissi Rada își lansează pe 19 noiembrie 2021 albumul de debut.

LP-ul „Nanodiamond” apare la noua casă de discuri din Berlin, Kryptox și include o serie de colaborări, între care legendara muziciană greacă Lena Platonos. Mai mult, o parte din piesele de pe album au fost produse de artiști cunoscuți, care și-au lăsat amprenta asupra noului album într-un mod cu totul distinct: Brian Eno a produs piesa 81948 (2000 OM69) și Andi Toma de la Mouse on Mars a produs piesele Mars on Maps și Blueblack Tomb.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Noul album este o lucrare muzicală futuristă care combină melancolia dulce a harpei clasice cu peisaje sonore electronice subtile și vocea magică a lui Sissi Rada, așa că nu e greu să-ți imaginezi că ai intrat într-un film de-al lui Stanley Kubrick.

Sissi Rada s-a născut la Atena, a studiat la Amsterdam și Berlin (Universität der Künste), iar de atunci locuiește în capitala Germaniei. Aici ea este o parte activă a noii scene muzicale experimentale; e membră a Ansamblului David August și face muzică pentru spectacole de artă și teatru modern.

Dar, pe lângă experimentele electronice și neo-jazz din underground-ul berlinez, Sissi Rada se bucură și de o carieră substanțială ca harpistă clasică consacrată. Este membră a orchestrei musicaAEterna a lui Teodor Currentzis și o colaboratoar frecventă a Filarmonicii din Berlin, Deutsche Oper Berlin, precum și a altor ansambluri din lumea clasică.

Noul ei album e o călătorie melancolică printr-un univers de atmosfere romantice de harpă, melodii fragile, vibrații impresioniste subtile – bazate pe sunete electronice Lo-Fi, texturi zgomotoase, un sound design brut și (uneori) construcții de beat aproape robotizate.

Sissi Rada experimentează cu harpele, vocea și echipamentul ei electronic. Lucrează intuitiv, cu mai puțin accent pus pe rațional și tehnic, într-un spirit pur diy.

Albumul lui Sissi Rada este un zbor printr-un spațiu de concepte și sunete frumoase, melodice și armonice, adesea bazate pe moștenirea impresionistă care este favorită a lui Sissi Rada (precum și a multora dintre marii compozitori clasici ruși) bazate pe structuri și sunete neconvenționale.

Ascultă trei piese de pe album mai jos, via Bandcamp.

By loading the content from Bandcamp, you agree to Bandcamp's privacy policy.
Learn more

Load content

Tracklist:

A1. Karaburun Peninsula
A2. Athena
A3. Nanodiamond
A4. Maps featuring Lena Platonos (produced by Andi Toma)
A5. Ichthys
A6. Pyrametron
A7. Debris
B1. Too La
B2. Φ
B3. 81948 (2000 OM69) (produced by Brian Eno)
B4. Blueblack Tomb (produced by Andi Toma)
B5. Sorrow
B6. Elegierig

*foto: M. Koropoulis

Hai cu noi.

Published October 26, 2021.