Electronic Beats Romania
Avicii

Sculptură de vânt în Stockholm – tribut adus lui Avicii

Creatorii vor ca sculptura să „ne amintească de energia muzicii lui Tim Bergling care i-a făcut pe oameni să se întâlnească, să simtă și să danseze”.

Producătorul suedez Avicii a fost onorat cu o sculptură de vânt în orașul său natal, Stockholm.
Creată de artiștii Adèle Essle Zeiss și Liva Isakson Lundin, sculptura Standing Waves este o reprezentare artistică în memoria regretatului DJ și producător suedez, născut Tim Bergling în capitala Suediei în 1989.
Comandată de Consiliul Districtual Östermalm în consultare cu familia lui Bergling, sculptura – care este pusă în mișcare de vânt – a fost instalată în parcul preferat al artistului, Humlegården, din districtul Östermalm. Lansarea oficială a sculpturii a avut loc pe 1 septembrie și a fost însoțită de discursuri, muzică și interpretări ale cântecelor lui Bergling.
„Ca și vântul, muzica poate fi experimentată imaterial și răspândită prin valurile din aer”, au spus Zeiss și Lundin într-o declarație comună. „Opera de artă este pusă în mișcare de forța vântului pentru a ne aminti cum energia muzicii lui Tim Bergling i-a făcut pe oameni să se întâlnească, să simtă și să danseze. Vântul devine, de asemenea, un simbol al forțelor incontrolabile pe care fiecare individ le întâlnește în viață. Mișcările sculpturii fac vizibil cât de complexă este o persoană.”
Sculptură - tribut Avicii
Sculptură - tribut Avicii
Andréa Hedin, președintele Consiliului districtual al orașului Östermalm, a declarat: „Vrem să-i aducem un omagiu lui Tim Bergling, a cărui muzică a însemnat atât de mult pentru oamenii din întreaga lume. Expresia în schimbare a operei de artă și locația din Humlegården, una dintre locurile preferate ale lui Tim, ne fac să ne amintim de el la multe niveluri diferite.”
„Este, de asemenea, o modalitate de a onora toți oamenii care au murit mult prea devreme din cauza unei boli mintale”, a adăugat ea.
Dezvelirea sculpturii are loc la câteva luni după deschiderea expoziției Avicii Experience la Space Stockholm. În ianuarie anul curent a fost anunțat că jocul video Avicii INVECTOR va fi lansat în format VR.

Hai cu noi.

Published September 06, 2022.