Electronic Beats Romania
Klaus Schulze

RIP Klaus Schulze

Multi-instrumentistul german care a cântat cu Tangerine Dream și Ash Ra Tempel înainte de cariera solo admirată a murit la vârsta de 74 de ani.

Klaus Schulze, multi-instrumentistul german a cărui activitate cu sintetizatoarele a avut o mare influență asupra generațiilor de creatori de muzică electronică, a murit la vârsta de 74 de ani.

Frank Uhle, managing director al label-ului SVP al lui Schulze, a scris: „Am pierdut și ne va lipsi un bun prieten personal – unul dintre cei mai influenți și importanți compozitori de muzică electronică – un om hotărât și un artist excepțional. Gândurile noastre sunt la soția, fiii și familia lui. Natura sa mereu veselă, spiritul său inovator și volumul impresionant de lucrări rămân înrădăcinate în amintirile noastre.”

Schulze, care a cântat pentru scurt timp cu grupurile Tangerine Dream și Ash Ra Tempel înainte de a urma o carieră solo, a creat lucrări de pionierat în mai multe moduri: peisajele sale sonore epice electronice sunt văzute ca o bază a muzicii ambientale și new age, în timp ce simțul său al ritmului, exprimat în fraze electronice secvențiale, a indicat calea către techno, trance și alte genuri de muzică dance.

Printre albumele sale cheie se numără și Timewind (1975), LP ce a folosit un sequencer timpuriu pentru a crea modele repetitive hipnotice – mai târziu un element cheie al muzicii de dans – și Dune din 1979, inspirat din romanul SF scris de Frank Herbert.

Fascinația lui Schulze pentru Dune a continuat până mai târziu în viață: a colaborat cu Hans Zimmer la coloana sonoră a adaptării lui Denis Villeneuve, câștigătoare la Oscar în 2021, iar ultimul album al lui Schulze, Deus Arrakis, a fost, de asemenea, inspirat de Dune și urmează să fie lansat în iunie.

By loading the content from Bandcamp, you agree to Bandcamp's privacy policy.
Learn more

Load content

Schulze a lucrat ca producător pentru alți artiști, inclusiv cântăreața Lisa Gerrard de la Dead Can Dance, cu care a înregistrat și albume live, și trupa pop Alphaville. De asemenea, a colaborat la o serie de 11 albume cu muzicianul Pete Namlook, bazate pe sintetizatorul Moog, folosind ca titlu jocul de cuvinte Dark Side of the Moog.

La mijlocul anilor 1970, a înregistrat două albume de studio cu un supergrup, Go, care îl prezenta și pe liderul trupei Stomu Yamashta alături de Steve Winwood, Al Di Meola și Michael Shrieve.

This element will show content from various video platforms.
If you load this Content, you accept cookies from external Media.

Load content

Urmărește-ne pe social media.

Published April 28, 2022.