Electronic Beats Romania
Richie Hawtin

Richie Hawtin revine cu un nou EP techno

Richie Hawtin a lansat primul său EP „concentrat pe dancefloor” în peste două decenii. Îl poți asculta mai jos.

DJ-ul și producătorul britanic-canadian Richie Hawtin, care a scos material nou sub pseudonimul Plastikman la Săptămâna Modei din Milano la începutul acestui an, a lansat recent un nou EP intitulat „Time Warps”.

Funcționând ca primul EP de dans al artistului de la „Minus Orange” (din 1999) încoace, lansarea acestui disc marchează, de asemenea, From Our Minds, un nou sublabel al emblematicului Plus 8 al lui Hawtin.

Poți verifica noile piese de la Hawtin, intitulate „Time Warps” și „Time Stands Still”, de mai jos, și poți cumpăra EP-ul de pe Bandcamp.

By loading the content from Bandcamp, you agree to Bandcamp's privacy policy.
Learn more

Load content

Câștigător de trei ori consecutiv la DJ Awards, Richie Hawtin a avut un rol extrem de important în al doilea val de artiști din Detroit, la începutul anilor 1990, și a fost totodată un exponent important al tehnologiei pentru mixat și produs muzică electronică.

În mai 1990, Richie Hawtin și John Acquaviva au fondat casa de discuri Plus 8, pe care au numit-o după funcția de ajustare a pitch-ului. Câțiva ani mai târziu, în 1998, Hawtin a lansat M-nus Records, iar în vara anului 2012, a prezentat pentru prima dată ENTER, evenimentul său experimental la clubul Space din Ibiza.

Deși influențat în principal de Detroit techno, Hawtin și-a dezvoltat propriul stil și a fost implicat în dezvoltarea tehnologiei Digital Scratch de la Native Instruments. De altfel, Richie Hawtin a fost dintotdeauna pasionat de tehnologie și a încercat în mod constant să introducă noi posibilități de expresie artistică, ori de câte ori a avut ocazia.

Published December 04, 2020.