Electronic Beats Romania
Tony Allen

Album postum Tony Allen: There is No End

Include colaborări cu Sampa The Great, Nate Bone, Ben Okri, Skepta și alții.

O listă impresionantă de rapperi care împing granițele normei se adună pentru a aduce un omagiu regretatului percuționist Tony Allen, pe un album postum de la pionierul afrobeat.

There Is No End e lansat pe 30 aprilie 2021 la casa de discuri Decca și marchează un an de la moartea bateristului african. Albumul include și apariții de la Sampa The Great, Danny Brown, Zelooperz, Koreatown Oddity, Lord Jah-Monte Ogbon și alții.

Allen a produs integral ritmurile albumului alături de Vincent Taeger și Vincent Taurelle în anul 2019, sperând să poată crea o platformă colaborativă pentru generații mai tinere de rapperi și soliști/soliste. „Vreau să am grijă de tineri; au mesaje și vreau să le aduc pe ritmul meu. Ideea este de a transmite tinerei generații, de a amesteca diferite universuri – lumea hip hop cu lumea afrobeat ”, spunea Tony Allen într-o declarație pentru The Guardian.

Albumul postum There Is No End a beneficiat de două extrase pe single lansate în această primăvară, pentru a promova albumul. Primul este Cosmosis, alături de Skepta și Ben Okri, al cărui videoclip (regizat de Navire Argo) îl poți urmări mai jos.

This element will show content from various video platforms.
If you load this Content, you accept cookies from external Media.

Load content

Cel de-al doilea extras pe single de pe albumul There Is No End este Stumbling Down, o piesă făcută în colaborare cu Sampa The Great, al cărei videoclip îl poți vedea mai jos.

This element will show content from various video platforms.
If you load this Content, you accept cookies from external Media.

Load content

Tracklist There Is No End:

1. Tony’s Praeludium
2. Stumbling Down (featuring Sampa The Great)
3. Crushed Grapes (featuring Lord Jah-Monte Ogbon)
4. Très magnifique (featuring Tsunami)
5. Mau Mau (featuring Nah Eeto)
6. Coonta Kinte (featuring Zelooperz)
7. Rich Black (featuring Koreatown Oddity)
8. One Inna Million (featuring Lava La Rue)
9. Gang On Holiday (Em I Go We?) (featuring Jeremiah Jae)
10. Deer In Headlights (featuring Danny Brown)
11. Hurt Your Soul (featuring Nate Bone)
12. My Own (featuring Marlowe)
13. Cosmosis (featuring Ben Okri and Skepta)
14. There’s No End

Copertă Tony Allen - There Is No End
Copertă Tony Allen - There Is No End

Spiritul de colaborare al percuționistului african a fost bine documentat de-a lungul anilor. Allen a fost selectat de Fela Kuti, care a condus legendarul grup Africa ’70 în calitate de toboșar și regizor muzical, înregistrând peste 30 de albume cu pictograma Afrobeat.

Născut în Lagos (Nigeria), Allen a învățat să cânte la tobe la 18 ani și s-a alăturat trupei Africa ’70 în 1968 (pe care a condus-o ca toboșar și regizor muzical) și în care a cântat până în 1979. În tot acest timp, Tony Allen și Fela Kuti au înregistrat peste 30 de albume care au definit stilul afrobeat. A fost un mare admirator al toboșarilor americani de jazz Art Blakey și Max Roach, dar a fost hotărât să-și creeze propriul stil. „De la început mi-am căutat propriul stil de a cânta. Beat-urile mele sunt doar ale mele. Nu le-am învățat niciodată de nicăieri; le creez singur.”

Tony Allen a colaborat și cu artiști de muzică electronică, inclusiv Jeff Mills și Sébastien Tellier, precum și Damon Albarn, Paul Simonon și Simon Tong, ca parte din The Good, the Bad & the Queen.

Demn de menționat aici rămâne și remixul lui Ricardo Villalobos la piesa „Asiko” a lui Tony Allen, lansat la Dekmantel în 2018.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Hai cu noi.

Published April 28, 2021.