Electronic Beats Romania
Jimmy Edgar

Album nou de la Jimmy Edgar după 8 ani

Cheetah Bend apare în februarie 2021 la Innovative Leisure.

Înregistrat în ultimii ani în orașe precum Atlanta, Detroit sau Los Angeles, albumul „Cheetah Bend” trasează o paralelă interesantă între experiența de 15 ani ca producător a lui Edgar și prezența sa des întâlnită de-a lungul timpului în cercurile de rap.

Albumul de față vine la opt ani după Majenta, ultimul său album apărut în 2021 la Hotflush, și „sintetizează în mod improbabil ceea ce ar putea părea stiluri disparate”, e menționat într-un comunicat. Totodată, albumul „dezvăluie perspective sonice noi și un sound design remarcabil, fidel regulilor genului”.

De la prima apariție pe scenă în ipostaza unui adolescent ieșit din comun talentat, la primele release-uri pentru case de discuri respectate precum Merck, cariera lui Jimmy Edgar a izbucnit în mod corespunzător în 2004, odată cu lansarea la la casa de discuri Warp Records. Jimmy s-a dovedit rapid o figură înțeleaptă în lumea IDM, folosind sunetele casnice ale electro și ghetto-tech-ului ca parte a compozițiilor sale glitchy.

Albumul „Cheetah Bend” îl găsește pe Jimmy lucrând în tandem cu o veritabilă selecție de artiști avangardiști: Sophie și Hudson Mohawke de la TNGHT ca parteneri de producție, precum și rapperul Danny Brown, solista canadiană Rochelle Jordan, B La B din Atlanta și alții.

Albumul recompensează deopotrivă fanii fideli de-a lungul anilor și un nou lot de ascultători invitați să se scufunde în lumea lui Jimmy Edgar. Mai presus de toate, rămâne fidel artei sale. „Nu sunt dispus să sacrific integritatea”, Spune Edgar, reflectând la calea care l-a adus aici. „Acum creăm o nouă realitate.”

LP-ul are 14 piese, iar aproximativ jumătate e deja disponibil la ascultat via Bandcamp.

By loading the content from Bandcamp, you agree to Bandcamp's privacy policy.
Learn more

Load content

*foto: Pilar Zeta

Published January 20, 2021.