Electronic Beats Romania
Heinali

Noul album al lui Heinali, Kyiv Eternal, este un omagiu adus orașului său natal

Lansat în februarie 2023, LP-ul „este un rămas bun de la acest loc în timp și spațiu la care niciunul dintre noi nu se va mai putea întoarce”, a spus artistul ucrainean.

Artistul ucrainean Oleg Shpudeiko aka Heinali a anunțat recent un nou album pentru anul viitor.
Intitulat Kyiv Eternal, LP-ul cu 11 piese este un omagiu emoționant adus capitalei ucrainene și orașului natal al lui Heinali. Va fi lansat la casa de discuri Injazero Records pe 24 februarie 2023, aniversarea unui an de la invadarea Ucrainei de către Rusia.
Descriind Kievul ca o „parte inseparabilă” a identității sale, Heinali combină înregistrări de teren din oraș cu bucle ambientale din arhivele sale de sunet.
„Sunt imnuri către Kiev, sunt personale, intime și trecătoare”, a spus el. „Kyiv Eternal este un rămas-bun de la acest loc în timp și spațiu la care niciunul dintre noi nu se va putea întoarce vreodată. Este un loc care va exista doar în amintirile noastre.”
Heinali a mai spus că sentimentul de unitate după bătălia de la Kiev a inspirat înregistrarea. Arta albumului, care prezintă o statuie a liderului ucrainean din secolul al XVI-lea, Petro Konashevych-Sahaidachny, înfășurată pentru a o proteja de bombele rusești, întruchipează nevoia colectivă a ucrainienilor de a-și proteja orașul.
„După ce bătălia de la Kiev s-a încheiat, mulți Kyiviteni au observat acest sentiment ciudat”, a adăugat el. „A fost ca și cum orașul era viu, respira. Am vrut să-l îmbrățișăm, să protejăm fiecare centimetru din el de rău. Nu știam cum să fac asta atunci. A fost nevoie de timp și de distanță pentru a ne da seama, dar Kyiv Eternal este îmbrățișarea mea.”
În aprilie, Heinali a găzduit o strângere de fonduri în direct de la un adăpost anti-bombă din Lviv, încasările fiind împărțite între armata ucraineană și canalele oficiale de ajutor umanitar. Compozitorul și artistul de sunet a făcut anterior muzică pentru filme, jocuri video și balet, iar munca sa a fost prezentată la Muzeul Național de Artă al Ucrainei din Kiev și la Muzeul de Artă Modernă din Odesa.
Până la lansarea oficială a albumului, ascultă mai jos piesa Kviv Eternal via Bandcamp.

By loading the content from Bandcamp, you agree to Bandcamp's privacy policy.
Learn more

Load content

This element will show content from various video platforms.
If you load this Content, you accept cookies from external Media.

Load content

Hai cu noi.

Published December 13, 2022.