Electronic Beats Romania
Fluid

Trupa #Fluid a lansat un videoclip nou

Queer act-ul #Fluid a lansat recent o nouă piesă, „Lava”, al cărei videoclip a fost realizat de Cote.

Noua piesă #Fluid e un tribut adus Victoriei Sin, o artistă vizuală canadiană care folosește „ficțiunea speculativă în cadrul spectacolului, al imaginii în mișcare, al scrisului și al tipăritului pentru a reconfigura atitudinile față de gen, sexualitate și discursurile istorice legate de identitate.”

Versurile piesei sunt inspirate din performance act-ul „If I Had The Words To Tell You We Wouldn’t Be Here Now”, în care Victoria Sin folosește povestiri, arta drag și dispozitive teatrale pentru a explora modul în care limbajul modelează gândirea.

Inițiator al neo-genului techno-faggothique, grupul #Fluid e un un queer act bucureștean înființat în 2016 de către Paul Dunca/Paula Dunker (performer, coregraf, dramaturg), Alex Bălă (muzician) „și alte creaturi strâmbe”.

Vezi clipul piesei Lava mai jos.

This element will show content from various video platforms.
If you load this Content, you accept cookies from external Media.

Load content

Referințele estetice drag ale Victoriei Sin variază de la Jessica Rabbit la Marilyn Monroe și servesc la destabilizarea noțiunilor esențiale și binare de gen. Mai mult, în propriile lor cuvinte, practica lor e un mecanism de „exercitare a dreptului” și ocupare a spațiului, în contexte sau spații predominant masculine.

Ascultă mai jos un nou episod din The Serpentine Podcast, găzduit de Victoria Sin.

By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud’s privacy policy.
Learn more

Load content

Urmărește-ne pe social media.

Published January 14, 2021.