Electronic Beats Romania
Charlotte de Witte

Charlotte de Witte câștigă Alternative Top 100 DJs 2020

Charlotte de Witte a luat locul 1 în ediția de anul acesta a topului Alternative Top 100 DJs, realizat de DJ Mag și Beatport.

Starul techno belgian l-a detronat pe Carl Cox, care își revendicase titlul de nr. 1 de la lansarea acestei categorii a sondajului în 2018.

de Witte a urcat, de asemenea, 42 de poziții și a ajuns pe locul 34 în topul general de la DJ Mag din acest an, după ce a debutat pe locul 76 în 2019. Ascensiunea ei rapidă i-a adus titlurile de Highest Climber și Highest Techno DJ în cadrul sondajului din acest an. De asemenea, există un alt punct de reper: de Witte este prima femeie care a câștigat prima poziția în DJ Mag Top 100 DJ de când Smokin ‘Jo a preluat titlul în 1992, când sondajul a fost realizat în întregime de personalul intern al DJ Mag, fără vot public.

„Este probabil cel mai ciudat an pentru a deveni DJ numărul unu, deoarece nimeni nu a mai pus muzică” spune ea, „dar da, înseamnă foarte mult. Este o etapă mare, mare, mare.”

Astfel, 2020 devine anul în care techno-ul e instituționalizat și ocupă un loc de frunte (alături de genuri ca EDM) în mainstream-ul alternativ. „Este un moment care indică creșterea techno-ului pentru a deveni puterea globală care este astăzi”, precizează DJ Mag.

Poziții fruntașe în topul alternativ ocupă și Claptone, Adam Beyer, Amelie Lens, Boris Brejcha, Nina Kraviz, Jamie Jones, Peggy Gou sau Green Velvet.

Topul general de anul acesta al DJilor e ocupat de David Guetta, urmat îndeaproape de Dimitri Vegas, Martin Garrix, Armin Van Buuren și Alok.

În materie de festivaluri internaționale, în clasamentul DJ Mag apare și festivalul Untold, pe pozitia a opta. Primele locuri sunt ocupate de Sonar din Spania, Awakenings din Olanda, Ultra din State, Glastonbury din UK și Tomorrowland din Belgia.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Published November 09, 2020.