Electronic Beats Romania
Burial & Blackdown

Burial și Blackdown semnează un nou disc

Burial și Martin Clark aka Blackdown au scos recent un disc colaborativ.

Shock Power Of Love” conține patru piese și a apărut la finalul lunii aprilie 2021 la Keysound Recordings, labelul condus de Blackdown și Dan Frampton aka Dusk.

Noul material (nesolicitat de către vreun fan anume), poate fi ascultat mai jos, via Bandcamp.

By loading the content from Bandcamp, you agree to Bandcamp's privacy policy.
Learn more

Load content

În cadrul materialului de față îl descoperim pe actualul Burial, ușor vulnerabil. Rămas fără masca magică ce i-a conturat prin 2007 un aer mistic de „zeitate” în sfera emo-dubstep-ului, producător britanic aleargă acum printre încercări chinuite (de la influențe house la EDM epic și legendarele lui sample-uri vocale – aceste fantome ale trecutului care încă hăituiesc urechea ascultătorului – folosind efecte de autotune cu scopul de a spori afectul compoziției), încercând să-și salveze prestigiul de „unul dintre cei mai aclamați, influenți și enigmatici muzicieni electronici de la începutul secolului XXI”, așa cum îl consideră Allmusic.

În caz că ai deschis televizorul mai târziu, William Emmanuel Bevan, cunoscut prin aliasul său Burial, este un muzician electronic britanic din sudul Londrei. Rămânând inițial anonim, Burial a devenit primul artist care a semnat cu casa de discuri Hyperdub a lui Kode9, în 2005.

Și-a câștigat aprecierea în anul următor pentru albumul său de debut (numit albumul anului de către The Wire), urmat în 2007 de Untrue, album despre care Pitchfork scrie la un deceniu de la lansare că încă (cel puțin până acum) „cel mai important album electronic al secolului”.

În 2008, identitatea lui Bevan a fost dezvăluită de The Independent și confirmată de Hyperdub. În anii următori, a continuat să colaboreze cu Four Tet, Massive Attack, Thom Yorke și Zomby, pe lângă lansarea unei serii de EP-uri; majoritatea acestor versiuni au fost incluse ulterior pe compilația din 2019, Tunes 2011–2019.

Hai cu noi.

Published May 07, 2021.