Electronic Beats Romania
Bjork

Björk anunță un nou album

„Fossora” este centrat pe gabber și clarinet bas, potrivit muzicianei islandeze.

Björk a oferit detalii despre următorul ei album, numit „Fossora”, ce va apărea la casa de discuri One Little Independent Records.
Pregătit pentru lansare în toamna acestui an, artista islandeză a spus într-un interviu pentru The Guardian despre noul material că cele două influențe principale pentru cel de-al zecelea album al său sunt muzica gabber și clarinetul bas. Albumul își ia numele de la versiunea feminină a cuvântului latin pentru „digger”.
Pe lângă titlul albumului și data lansării, interviul a confirmat că albumul include o serie de invitați, precum serpentwithfeet și indonezienii de la Gabber Modus Operandi, precum și apariții surpriză ale copiilor lui Björk, Sindri și Doa. Albumul a fost produs și înregistrat în orașul ei natal, Reykjavik, pe fondul lockdown-ului cauzat de COVID-19, în timpul cărora a găzduit mici petreceri acasă pentru bula ei de prieteni apropiați (așa cum este permis de restricțiile islandeze).
Când a vorbit cu Gabber Modus Operandi despre contribuția lor la „Fossora”, Björk a spus că a descris noul album ca fiind „albumul ei cu ciuperci. Este ca și cum aș săpa o groapă în pământ. De data aceasta, trăiesc cu cârtițele și mă împământenesc cu adevărat.”
Tracklist-ul albumului nu a fost încă anunțat, dar două piese – „Sorrowful Soil” și „Ancestress” – sunt descrise în articolul The Guardian drept tributuri aduse regretatei mame a lui Björk, care a murit în 2018, la vârsta de 72 de ani.
În propria ei lume, Björk rămâne în control, conducând orchestre și coruri în creștere (52 de cântăreți la ultimul spectacol) și colaborând cu selecția ei de muzicieni și designeri. Cu toate acestea, în suflet, ea încă e o romantică liberă, o „fântână de sânge în formă de fată”, așa cum a cântat acum 25 de ani pe piesa Bachelorette. „Simt că, în calitate de compozitoare, rolul meu este să-mi exprim călătoria corpului sau sufletului meu sau orice altceva, și sper că voi face asta până la 85 de ani, sau oricât voi trăi. Încerc să țin antenele sus și să-mi dau seama unde este corpul meu.”

Urmărește-ne pe social media.

Published August 24, 2022.