Electronic Beats Romania
Vlad Caia

Vlad Caia revine cu un nou disc solo

Printre contribuțiile aduse în proiectele SIT și Amorf, Vlad Caia lansează un nou disc solo, la labelul românesc Uvar Records.

Intitulat Both Sides of the Story, noul material surprinde congruența sonică tumultuoasă regăsită în muzica electronică de azi, în care nu mai primează un anumit gen sau subgen muzical, ca autoritate universală, ci mai degrabă acest proces al căutării, această permanentă măcinare și suprapunere a diferitelor subgenuri și influențe moștenite din muzica electronică.

Deși influențele muzicale ale lui Vlad Caia transced muzica electronică și se extind spre arii precum jazz, dub și muzica experimentală, discul de față propune trei piese de dans, născute din cele mai variante influențe, de la note de deep house/minimal la tonuri de breaks/electro, și care, așa cum evidențiază și titlul EP-ului, pot fi percepute prin prisma dialecticii a două părți care formează un întreg, sau a (cel puțin) două fețe ale aceleiași povești.

Discul urmează a fi lansat în viitorul apropiat, iar momentan îl găsești în pre-sale pe Deejay.de. Fragmente audio extrase de pe disc poți asculta mai jos.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Membru al proiectului muzical SIT (Sideways Invisibility Theory) și co-fondator al casei de discuri Amphia (alături de Cristi Cons), DJ-ul și producătorul român Vlad Caia a debutat ca producător în 2007, cu un release la Next Dimension Music. A urmat o serie de materiale noi și remixuri apărute la diverse label-uri; piesa Chango a fost licențiată de labelul Cocoon Records al lui Sven Vath. De atunci au urmat zeci de release-uri la labeluri ca All Inn, Horizontal, Dirty Box, Gilesku Records, Fabric Records, Meander, Shahr Farang, Pluie/Noir Recordings și altele.

Așa cum te anunțam și aici, publicația online XLR8R a alocat în lunile precedente un spațiu amplu scenei românești de muzică electronică.

Printre materialele disponibile în pachetul XLR8R + 25 se numără și un Studio Essentials cu Vlad Caia, în care artistul român oferă o perspectivă detaliată asupra aparaturii sale preferate de făcut muzică și a modului în care o folosește.

*foto: contemporan

Hai cu noi.

Published April 19, 2021.