Electronic Beats Romania
Legowelt

Descarcă gratuit un pachet de sample-uri de la Legowelt

În prag de sărbători, artistul olandez Legowelt oferă gratuit un nou pachet de sample-uri, de data aceasta numit Legowelt Drum Wizardry Sample Pack.

Este o colecție de peste 325 de sunete de tobe și ritmuri, extrase din câteva din echipamentele lui: Amiga 1200, EMU EMAX II, Soundblaster, AKAI S900, S612, Prophet2000 și altele.

Legowelt spune: „Nu o să găsești aici sample-uri de techno plictisitoare, uzate sau care să sune ca vreun drum machine de la TR (seria de la Roland); toate sunetele sunt noi, proaspete, unice, procesate, stratificate, sintetizate, pentru un efect de extra-crocant!”

Pachetul este cel mai recent dintr-o colecție de sunete gratuite găzduite pe site-ul lui Legowelt, toate cu abordarea sa unică de design și procesare a sunetului. Sample-urile sunt disponibile în format WAV, deci vor funcționa în orice DAW sau hardware pe care ai vrea să le încarci. Descarcă pachetul de aici.

By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud’s privacy policy.
Learn more

Load content

În toamna acestui an, Legowelt a lansat un nou album, „Unconditional Contours”.

DJ-ul și producătorul olandez își descrie stilul muzical ca pe o combinație de Chicago house, ghetto technofunk și eurohorror soundtrack. A lansat o varietate impresionantă de EP-uri și LP-uri la case de discuri precum Bunker Records, Clone, Creme Organization, Cocoon Recordings (unde a scos hit-ul Disco Rout, apărut inițial pe o compilație la Ghostly International), defunctul său label Strange Life Records, Gilga, BAKK, Stilleben Records și multe altele.

Wolfers a început să facă muzică electronică la începutul anilor ’90, inspirat de mișcarea din Statele Unite care lua deja amploare și dădea naștere unor colective și artiști precum Underground Resistance, Model 500, Blake Baxter, Farley Jackmaster Funk, Armando Gallop, Mr. Fingers și alții. Câțiva ani mai târziu, alte influențe demne de menționat sunt Aphex Twin și Drexciya.

Cu toate acestea, una din cele mai importante influențe pentru Legowelt vine tot din Olanda, mai exact din Haga: grupul Unit Moebius, un soi de răspuns al Europei la Underground Resistance. Din Unit Moebius făceau parte IF, Guy Tavares (fondatorul Bunker Records), Menno Van Os și Richard Van Den Bogaert.

Legowelt este probabil unul din cei mai prolifici artiști de muzică electronică din Europa, un producător respectat în industrie și care a influențat la rândul lui mulți alți producători, a creat micro-scene și a dat culoare scenei de muzică electronică olandeze. Performance-urile live pe care le susține de ani buni sunt întotdeauna apreciate și, deloc surprinzător, inedite de fiecare dată.

Published December 16, 2020.