Electronic Beats Romania
808303.studio

Producție muzicală online cu clonele digitale de la Roland TR-808 și TB-303

N-a fost niciodată mai simplu să faci acid house.

Compania Roland (împreună cu designerul japonez Yuri Suzuki) a lansat recent 808303.studio, o librărie online gratuită ce conține versiuni branduite a faimoaselor scule analog care au pus fundația muzicii electronice: drum machine-ul TR-808 și sintetizatorul TB-303 Bass Line synth. Interfața este intuitivă și extrem de ușor de folosit, atât de ușor încât e posibil ca odată ce te-ai pornit să faci o piesă, s-ar putea să nu te mai oprești până ce nu-ți taie vecinii cablul de internet.

Platforma digitală e lansată ca parte a experienței de învățare online din cadrul expoziției dedicată muzicii electronice „Electronic: From Kraftwerk to the Chemical Brothersde” de la The Design Museum din Londra. Expoziția se concentrează pe inovația în instrumentele electronice și momentele cheie din istoria culturii muzicii electronice.

Totul este foarte simplu și foarte captivant, dar dacă ai nevoie de o mână de ajutor, legenda acid house A Guy Called Gerald a făcut un tutorial video care explică modul în care totul se leagă.

Vimeo

By loading the video, you agree to Vimeos’s privacy policy.
Learn more

Load video

Astfel, platforma 808303.studio sărbătorește două dintre cele mai importante instrumente din istoria muzicii electronice. Acestea nu sunt o emulație completă a instrumentelor, dar ai un sequencer pentru fiecare, împreună cu câteva controale esențiale (inclusiv un selector de waveform și butoane de formare a tonului pe 303). Mai mult, poți să-ți înregistrezi propria creație.

Published October 09, 2020.