Electronic Beats Romania
Premiile Grammy 2021

Rezultatele premiilor Grammy 2021

Cea de-a 63-a ceremonie anuală a premiilor Grammy a avut loc pe 14 martie 2021 în Los Angeles, premiind cele mai bune discuri, compoziții și artiști din anul precedent (în cazul de față, de la 1 septembrie 2019 până la 31 august 2020).

Titlul pentru înregistrarea anului îi revine piesei „Everything I Wanted” de la Billie Eilish. Tânăra artistă americană a mai câștigat un premiu și la categoria Cea mai bună piesă pentru media vizuală cu „No Time to Die”.

DJ-ul și producătorul canadian Kaytranada a dominat categoria de muzică electronică, luâd acasă atât trofeul pentru best dance recording (cu piesa 10% realizată împreună cu Kali Uchis), cât și trofeul pentru cel mai bun album electronic (cu lp-ul „Bubba”). Nominalizări la această subcategorie au primit și albumele Kick I de la Arca, Planet’s Mad de la Baauer, Energy de la Disclosure și Good Faith de la Madeon.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Albumul „It Is What It Is” de la Thundercat a câștigat premiul pentru cel mai bun album progressive R&B. Flying Lotus a fost, de asemenea, nominalizat la categoria producătorul anului, însă premiul i-a revenit lui Andrew Watt.

Artista islandeză Hildur Guðnadóttir (foto) a continuat o serie remarcabilă de victorii, luând acasă premiul pentru Cea mai bună coloană sonoră pentru media vizuală, cu ost-ul realizat pentru filmul „Joker”, aceeași lucrare cu care a câștigat și Globul de Aur și Oscarurile. În anii trecuți, Guðnadóttir a mai câștigat un Emmy și un Grammy pentru coloana sonoră pentru serialul Cernobil. De-a lungul timpului, compozitoarea islandeză a lansat muzică electronică la Touch și a colaborat cu artiști și trupe precum Pan Sonic, Sunn O))), Hauschka și The Knife.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Alte nominalizări la premiile Grammy din 2021 le-au inclus pe Laurie Anderson și Jayda G, dar și casa de discuri Ghostly International.

Lista completă de nominalizări și câștigători e disponibilă pe NPR.

Urmărește-ne pe social media.

Published March 15, 2021.