Electronic Beats Romania
1 milion de casete pe Discogs

Un milion de casete listate pe Discogs

Jeffrey Smith, director de marketing al Discogs, oferă detalii despre evenimentul anual numit Cassette Week.

Pe 11 octombrie, portalul Discogs a atins un nou prag: peste un milion de casete fiind listate în propriul marketplace pentru prima dată.

Platforma a ajuns, de asemenea, la peste 1,1 milioane de casete în baza de date muzicală crowdsourced, directorul Discogs pentru marketing, Jeffrey Smith, spunând că popularitatea predominantă a formatului poate fi parțial redusă la un eveniment anual numit Cassette Week.

„Ambele praguri reflectă renașterea continuă a acestui format pe care l-am urmărit de la începutul Săptămânii casetelor în 2018”, a scris Smith într-un e-mail către site-ul Selector. Evenimentul este o sărbătoare anuală a casetelor, organizat de Tapehead City, un magazin online din New York.

Magazinele de muzică și discuri participante se implică prin vânzarea casetelor în ediție limitată înregistrate de diferite grupuri și artiști. Anul acesta, evenimentul a avut loc în perioada 10 – 16 octombrie.

Discogs a recunoscut, de asemenea, renașterea casetelor în carierele unor artiști precum Billie Eilish, Lady Gaga și Taylor Swift, care au lansat fiecare versiuni pe casete ale albumelor lor, precum și creșterea prețurilor discurilor de vinil, cu casete care le oferă fanilor și colecționarilor de muzică o alternativă accesibilă.

Citește aici blogul Discogs despre Cassette Week din acest an.

Industria muzicală a fost mereu surprinzătoare și a cunoscut atât de multe suișuri și coborâșuri de-a lungul timpului, încât nu mai miră pe nimeni astăzi interesul curios pe care artiștii îl acordă din ce în ce mai mult casetelor audio, acest format care revine în centrul atenției.

Multe case de discuri și magazine de muzică alocă astăzi un spațiu și un statut special casetelor audio. Văzute mai mult ca un soi de artifacte destinate în primul rând colecționarilor, casetele audio au recâștigat teren în industria muzicală. Cifrele vânzărilor arată că acest format a căpătat noi valențe în ultimii ani și a reușit să stârnească interesul unor audiențe noi.

Poți răsfoi aici raportul complet al celor de la BPI privind cifrele de vânzare și streaming din Marea Britanie din 2020.

*foto: Hosein Zanbori

Hai cu noi.

Published October 19, 2021.