Electronic Beats Romania
TEB x Roblox

Află mai multe despre Beatland, universul virtual din Roblox

Iată tot ce trebuie să știi despre Beatland, universul clubbing virtual din Roblox.

Așa cum ai aflat deja, TEB intră în metaverse și lansează experiența de club virtual „Beatland” pe platforma online Roblox. Astfel, Deutsche Telekom este prima companie de telecomunicații care a creat o experiență metaverse pe Roblox.

Ce este Beatland?

Lumea „Beatland” a fost dezvoltată de către unul dintre cele mai importante studiouri de creație Roblox din lume, The Gang din Suedia, în colaborare cu Direcția de Artă și Studioul de Design Yukiko din Berlin și artistul de animație Jack Sachs. Echipa a lucrat îndeaproape cu FSM (Asociația Germană pentru Auto-Reglementare Voluntară a Furnizorilor de Servicii Digital Media) pentru a crea o lume virtuală, în care obiectivul cheie este siguranța tuturor participanților, indiferent de gen, vârstă sau hobby-uri. Ca rezultat, experiența metaversului aduce împreună tineri din întreaga lume pentru a experimenta cultura muzicală la un alt nivel, într-un mod cu totul inedit și interactiv.

Ce găsești și ce poți face în Beatland?

Beatland e alcătuit dintr-un club, un magazin de discuri, un cinematograf și un magazin Telekom. DJii rezidenți DJ HypeXta (în club) și DJ TechTom (în magazinul de discuri) te vor aștepta non stop cu DJ seturi regulate în club și în magazinul de discuri, unde utilizatorii pot dansa folosindu-se de propriile avataruri. Iar așa cum ai aflat deja, DJ-ul de renume internațional Boris Brejcha va mixa seturi a câte 20 de minute la deschiderea clubului, în perioada 22 – 24 aprilie.

Dacă utilizatorii nu sunt pe ringul de dans, ei se pot implica activ în activitățile pregătite în Beatland prin diferite jocuri. Fiecare utilizator își poate însuși propriul rol, accesând diverse locuri de muncă virtuale care fac parte din viața de noapte din lumea „Beatland”. Astfel, dacă îți place să ajuți oamenii și ești pasionat de muzică și discuri de vinil, poți fi manager al magazinului de discuri, să sortezi muzică și să te ocupi de diferite documente, devenind o interfață între ceilalți utilizatori interesați să asculte sau să achiziționeze muzică.

Mai mult, poți lucra fie ca barman și realiza cele mai originale cocktail-uri, sau, dacă ești cu adevărat pasionat de viața de noapte, poți deveni promotorul evenimentului și să lipești afișe cu petrecerea prin „oraș”. Iar asta nu e tot; între alte joburi disponibile este și cel de bouncer de club, poziție în care trebuie să fii atent la invitații care intră și ies din club pentru a păstra o atmosferă safe & sound, sau să intri în serviciul orașului, ca responsabil cu menținerea curățeniei în Beatland. De asemenea, utilizatorii pot lua parte la activități de grup cu prietenii sau pot participa la activități temporare pentru evenimente pentru a câștiga Beat Coins suplimentare.

Utilizatorii pot cumpăra diferite ținute pentru avatarurile lor și diverse articole digitale („verch”) în magazinul de discuri și în Telekom Shop, folosind monede Beat câștigate, o monedă virtuală în experiență care este câștigată prin finalizarea activităților din „Beatland”. Încasările strânse prin vânzarea de bani din experiență sunt apoi folosite pentru a extinde și a îmbunătăți lumea generală „Beatland”.

Vizitatorii cinematografului pot viziona scurtmetraje de la Haein Kim și Aleksandra Bokova, crescând conștientizarea subiectelor relevante din punct de vedere social.

Ce este Roblox?

Pentru cei care au deschis televizorul mai târziu, Roblox este o platformă virtuală care reimaginează modul în care oamenii se întâlnesc pentru a se conecta, a crea și a se exprima prin experiențe partajate captivante, interactive. În fiecare zi, milioane de utilizatori din întreaga lume se joacă, învață, comunică și își extind prieteniile, în timp ce explorează milioane de experiențe digitale generate de alți utilizatori, toate create de creatori pe platformă. Misiunea Roblox este să conecteze miliarde de utilizatori și să sprijine o comunitate sigură și diversă, una care inspiră și încurajează creativitatea și relațiile pozitive între oamenii din întreaga lume.

Nu există restricții generale de vârstă pentru Roblox, însă conținutul din lumea virtuală Beatland este recomandat utilizatorilor cu vârsta de peste 12 ani. Roblox poate fi jucat pe următoarele dispozitive: PC, Mac, iOS, Android, dispozitive Amazon și Xbox One. Pentru o experiență mai intensă, poți folosi diferite dispozitive de realitate virtuală, precum Oculus Rift sau HTC VIVE. Pentru a începe, trebuie să te înregistrezi cu data nașterii, numele de utilizator și parola prin browser. Beatland poate fi apoi găsit folosind bara de căutare. Pentru a intra în experiență, utilizatorii trebuie apoi să descarce aplicația Roblox și să o instaleze pe dispozitivul lor, iar apoi aventura poate începe.

Roblox lucrează permanent pentru a crea o platformă sigură și primitoare pentru toți. Platforma de jocuri online nu tolerează conținutul sexual sau comportamentul ofensator de niciun fel și ia măsuri rapide împotriva oricărei persoane care încalcă standardele comunității Roblox. Roblox încurajează utilizatorii să raporteze în mod activ orice conținut sau comportament care îi face să se simtă neliniștiți folosind o funcție de securitate, astfel încât să poată fi urmărit de o echipă specială.

Roblox are, de asemenea, sisteme și funcții speciale pentru a proteja membrii mai tineri ai comunității Roblox. Asta include filtre de chat mai stricte pentru copiii sub 13 ani și o serie de instrumente de control parental care pot fi folosite pentru a limita cu cine interacționează copiii și ce experiențe pot accesa. Pentru a proteja toți utilizatorii, TEB lucrează la lumea experienței Beatland împreună cu FSM (Asociația Germană pentru Auto-Reglementare Voluntară a Furnizorilor de Servicii Digital Media), care a testat tot conținutul în avans.

Experimentează muzica electronică la un alt nivel, doar pe www.roblox.com/beatland.

Urmărește-ne pe social media.

Published April 20, 2022.