Electronic Beats Romania
Balkan Taksim

Vezi un nou videoclip de la Balkan Taksim

Trupa românească Balkan Taksim a lansat recent videoclipul pentru piesa „Anadolka”, extrasă de pe EP-ul „Balkan Taksim” apărut în decembrie 2020 pe Bandcamp.

Anadolka este o călătorie prin vâltoarea memoriei. Un poet contemporan este bântuit de spiritul unei femei frumoase din Balcani. El îi urmărește umbra în timp ce vizitează o casă veche, singuratică, lângă un lac pustiu. Iarna aduce amintiri ale unui trecut saturat de dorință, cu o iubire vinovată care este pe punctul de a sfâșia o prietenie veche. În cele din urmă, observatorul este cel care este observat”, se arată într-o descriere a videoclipului, imaginat de regizoarea Andra Hera.

Piesa „Anadolka” de pe „Balkan Taksim EP” beneficiază și de remixuri de la Karpov not Kasparov și Silent Strike. Ascultă ep-ul mai jos, via Bandcamp.

By loading the content from Bandcamp, you agree to Bandcamp's privacy policy.
Learn more

Load content

Balkan Taksim este un proiect muzical care sapă în psihologia balcanică; a fost inițiat de multi-instrumentistul Sașa-Liviu Stoianovici, alături de companionul său de producție electronică Alin Zăbrăuțeanu.

„Pentru mine Balcani înseamnă o zonă la care în copilărie n-am avut acces prin prisma granițelor închise și așa mai departe, înseamnă o zonă care a fost distrusă de orgoliile, idioțeniile și satanismele fiecăreia dintre părțile implicate – mă refer la războiul din fosta Iugoslavie. Pentru mine Balcani înseamnă niște strămoși care s-au așezat în Voivodina și care cu siguranță veneau din sudul Serbiei, respectiv din Balcani. Pentru mine Balcani înseamnă întâlnirea cu aromânii din Bulgaria, din Macedonia, poveștile pe care le-am cules acolo, muzicile pe care le-am înregistrat. Înseamnă tutunul cumpărat în Skopje de la albanezi, vorbind cu ei în sârbă și încercând să descifrez încruntăturile lor. Sigur există un spirit al locului. Trebuie să-l găsim; facem niște voodoo”, spunea Sașa Liviu Stoianovici în cadrul unui interviu pe care i l-am luat în 2018.

foto: Miluță Flueraș

This element will show content from various video platforms.
If you load this Content, you accept cookies from external Media.

Load content

Un like, un share?

Episode 2: Karpov Not Kasparov

01:07:52

“Ne-am apucat amândoi de muzică în paralel, fără să știm unul de altul.”

“Ne-am apucat amândoi de muzică în paralel, fără să știm unul de altul.”

Published January 27, 2021.