Electronic Beats Romania
Andrew Weatherall

O nouă carte aduce tribut lui Andrew Weatherall

Andrew Weatherall – A Jockey Slut Tribute este o nouă carte dedicată DJ-ului și producătorului britanic, care a murit la începutul acestui an din cauza unei embolii pulmonare.

Cartea de 160 de pagini este editată de John Burgess, editorul fondator al influentei reviste de cultură de club Jockey Slut, care a fost fondată de Burgess și Paul Benny în 1993 și publicată până în 2004.

Cartea prezintă o nouă istorie orală de peste 10.000 de cuvinte a primilor ani ai carierei lui Andrew Weatherall, de la implicarea sa în party-urile de acid house de sub umbrela Shoom, până la producția veneratului album „Screamadelica” de la Primal Scream și grupul electronic The Sabres of Paradise .

Sunt incluse interviuri cu Bobby Gillespie, Ed Simons, Danny Rampling, Justin Robertson, Andrew Innes, David Holmes, Keith Tenniswood, Anna Haigh, Terry Farley și mulți alții.

Cartea conține, de asemenea, fiecare interviu pe care Andrew Weatherall l-a avut cu Jockey Slut, noi articole de la scriitori precum Luke Una, Richard Norris, Kris Needs, Joe Muggs, Jim Butler, Mandi James și Lee Brackstone, precum și o retrospectivă scrisă de John Burgess a serilor de club ale lui Andrew Weatherall care au făcut istorie: Sabresonic, Bloodsugar, Double Gone Chapel, Wrong Meeting, A Love From Outer Space.

Toate încasările din carte vor fi donate unor organizații caritabile de care Weatherall se simțea foarte atașat: Amnesty International, Multiple Sclerosis Society, Thrombosis UK și Crisis.

Cartea va fi lansată în decembrie 2020 și poate fi comandată în avans de aici.

Weatherall a fost unul din cei mai respectați artiști din scena de club internațională. A lansat muzică (sub formă de albume sau EP-uri) la case de discuri precum E.Z By Zegna, Rotters Golf Club, Höga Nord Rekords, ByrdOut și altele.

A fost fondatorul trupei și al label-ului Sabres Of Paradise, care ulterior a evoluat în Emissions Audio Output. Înainte de asta, a condus casele de discuri Bird Scarer Records și Moine Dubh.

De-a lungul carierei sale, Weatherall a făcut parte din mai multe proiecte și grupuri muzicale precum AramchekBasic UnitsBlood SugarBocca JuniorsDayglo MaradonaDeanne DayFort Beulah N.U.KlartKlunk,  Lino SquaresLords Of AffordPlanet 4 Folk QuartetRude SoloThe AsphodellsThe Black BalloonsThe HoldThe Major And Brother TThe Woodleigh Research FacilityTwo Lone Swordsmen și altele.

Published November 09, 2020.