Electronic Beats Romania
Rodion GA și Mark Stewart

Ascultă o piesă nouă Rodion GA și Mark Stewart

Postul de radio francez Mulot a lansat recent o compilație Various Artists în două volume, intitulată Fieldmice ESVB și curatoriată de către Mark Stewart de la The Pop Group.

Cel de-al doilea volum include și o piesă colaborativă între Rodion Ladislau Roșca (artistul român de muzică electronică ce activează sub numele Rodion GA), împreună cu Mark Stewart, Textbeak și Defa. Piesa o poți asculta mai jos, iar videoclip e deocamdată disponibil pe Trebuchet.

By loading the content from Bandcamp, you agree to Bandcamp's privacy policy.
Learn more

Load content

Radio Mulot susține arta sonoră din 1997. „În 1997, prea obosit pentru a se lupta cu o piață de artă blocată, Julien Mérieau a înființat un post de radio analog pirat numit Radio Mulot / France Museau. Proiectul poate fi descris atât ca o istorie deviantă a muzicii, cât și ca un vector de manipulări ale sunetului și experiențe vii, inspirate de dadaism, futurism, situaționism și, bineînțeles, de cultura muzicii industrial, ca o practică de inginerie inversă și o abordare deconstructivă a media de radio și mass-media în general, inclusiv internetul.”

„Ideea e să abordezi „muzica” din perspectiva unei zone de dizolvare unde se întâlnesc mai multe arte vizuale care comunică între ele. Utilizarea internetului și a tehnologiei informației schimbă multe lucruri în cadrul diferitelor forme de „muzică”, inclusiv modul de abordare în ceea ce privește programarea sunetului,” spune muzicianul britanic Mark Stewart.

(Re)citește interviul nostru cu Mark Stewart luat de Andrei Bucureci, aici.

Published October 12, 2020.