Electronic Beats Romania
Kenny Larkin

Kenny Larkin relansează primul său album, Azimuth

Artistul american Kenny Larkin își relansează albumul de debut, „Azimuth”, la propriul său label techno Art Of Dance.

Albumul Azimuth a apărut inițial la casa de discuri Warp Records în 1994. Noua versiune a fost remasterizată pe baza casetelor originale DAT și a surseleor de la presa de discuri Curve Pusher și va fi lansat în format dublu LP, cu un disc de 10” ca bonus și câteva piese rare care au fost incluse precedent doar pe o ediție limitată a albumului.

„După ce am făcut muzică de dans timp de aproape 30 de ani, a sosit timpul să mă întorc și să mă uit la ce anume m-a adus unde sunt astăzi”, spune Larkin. „Azimuth a fost primul meu proiect de album care m-a ajutat să mă stabilesc ca artist techno din Detroit. Acesta este unul dintre multele mele proiecte mai vechi pe care am vrut să le prezint fanilor actuali, dar și mai vechi ai muzicii techno. Ar trebui să completeze perfect noul meu album la care lucrez acum. Veți putea conecta punctele din trecut la prezent și veți observa evoluția sunetului meu.”

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Larkin este unul din artiștii care au format cel de-al doilea val de Detroit techno în anii ’90, alături de alte nume grele, precum Jeff Mills sau Carl Craig. Dacă vorbim despre începuturile acestui subgen muzical, trebuie menționați și Juan Atkins, Eddie Fowlkes, Kevin Saunderson, Blake Baxter, Drexciya, Mike Banks și alții.

S-a născut în 1968 și a crescut în Detroit, dar nu a participat la primii ani ai Detroit techno-ului, deoarece lucra în armată. La întoarcerea sa, a început să producă, influențat de Juan Atkins și Derrick May, precum și de scena muzicală din Chicago. De-a lungul timpului, din punct de vedere al vânzărilor, discurile sale au fost primite cu mai mare succes în Europa decât în Statele Unite.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Tracklist:
A1. Hello
A2. Azimuth
A3. Track
B1. ESP
B2. Funk In Space
C1. Harmonics
C2. Tedra
C3. Doppler
D1. Wires
D2. Q
E. Wondering
F. Q (Right Brain Remix)

Published November 24, 2020.