Electronic Beats Romania

Din Italia cu dragoste: interviu cu Agents Of Time

Proiectul muzical Agents Of Time s-a născut în 2013 prin unirea forțelor a trei producători italieni de muzică electronică: Andrea Di Ceglie, Fedele Ladisa și Luigi Tutolo.

În cei peste 5 ani de activitate, trio-ul a lansat un album la Stem Records și o serie de EP-uri la câteva case de discuri notabile: Correspondant al artistei Jeniffer Cardini, Ellum Audio (labelul lui Maceo Plex și Alta), Curle Recordings și recent Afterlife (platforma celor de la Tale Of Us).

În plus, Agents Of Time și-au fondat în urmă cu doi ani și propria lor casă de discuri, Obscura, destinată atât propriilor producții, cât și a muzicii făcute de unii colegi de breaslă apropiați (Amandra, Hiver). În cei doi ani de activitate, Obscura a lansat și două compilații various artists, ce includ piese de la Voiski, Francois X, The Hacker, Jensen Interceptor, Golden Virgo, Laguna și alții.

Agents Of Time vor susține un performance live în București, cu ocazia evenimentului Afterlife organizat de The Mission pe 9 martie la Romexpo. Line up-ul serii îi include și pe Tale Of Us, Laurent Garnier și Adriatique.

Astfel, italienii au acceptat să ne răspundă la câteva întrebări înainte de show-ul lor din București. Am aflat astfel de la Agents Of Time mai multe detalii despre proiectul lor muzical, dinamica trio-ului, ce plănuiesc cu propriul label și unde se poziționează pe scena muzicală electronică de azi.

Foto: Flavien Prioreau

Am simțit de la prima interacțiune că e o chimie puternică între noi și că putem face multe împreună.

„Ne place să credem că show-ul nostru live este o experiență unică pentru toți participanții, pentru că este diferit de fiecare dată. În general, punem multă energie în muzica noastră. Pentru noi e întotdeauna o adevărată plăcere să participăm la petrecerile Afterlife din întreaga lume, iar line up-ul evenimentului din București e pur și simplu grozav”, spun cei de la Agents Of Time.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Pentru cei mai puțin familiarizați cu acest proiect, Agents Of Time folosesc întotdeauna un setup analog, iar performance-urile lor sunt într-o bună măsură improvizate, motiv pentru care niciodată nu vor suna la fel.

Cât privește direcția muzicală, fiecare show variază în funcție de context și de public și creează de fiecare dată un mix armonios între techno, house, acid house, progressive și ambient/experimental.

„E foarte ușor să faci muzică în zilele noastre, datorită tehnologiei foarte avansate, a laptop-urilor și a tuturor plugin-urilor pe care le ai la dispoziție. Tot ce trebuie să faci e să exersezi cât de des poți, să muncești zilnic și, mai ales, să ai idei bune pe care să le dezvolți. Folosim foarte des sintetizatoare, iar studio-ul nostru e plin cu tot felul de ’jucării’ analog pe care le folosim cât de des putem, încât am devenit dependenți de ele.”

Atunci când cântă împreună, fiecare membru al proiectului are un rol bine definit. Fedele este responsabil de beat-uri, percuție, tobe și mixerul principal, iar Luigi și Andrea construiesc armonii și linii melodice în jurul ritmului.

„Ne-am aranjat studio-ul într-un mod similar cu performance-urile live. Folosim două aplicații Apollo 16 (de la Universal Audio), care ne permit să înregistrăm fiecare instrument pe un canal diferit. Astfel, putem de fiecare dată să facem jam-uri și să înregistrăm fiecare sunet folosit. Apoi finalizăm totul.”

By loading the content from Soundcloud, you agree to Soundcloud's privacy policy.
Learn more

Load content

Proiectul Agents Of Time a apărut la momentul potrivit. Andrea și Fedele se cunosc de când erau mici și lucrează de mulți ani împreună. Pe Luigi l-au cooptat pe parcurs, după ce s-au cunoscut toți trei la o petrecere la care Luigi punea muzică. „Am simțit de la prima interacțiune că e o chimie puternică între noi și că putem face multe împreună”, spun italienii.

Pe lângă propriile producții, Agents Of Time și-au alocat timp și energie susținerii unora dintre colegii de breaslă mai apropiați. Astfel a luat naștere propria lor casă de discuri, Obscura.

„Am vrut să avem o platformă în care să lansăm orice muzică vrem noi. Credem că astfel putem contribui la această industrie. Am lansat deja câțiva artiști grozavi, care ne plac foarte mult și pe care îi susținem, între care Orbe, Amandra, Voiski, The Hacker, Antigone și mulți alții. Vrem să continuăm să creștem casa de discuri și să lansăm piese care ne plac și pe care să le împărtășim comunității și fanilor.”

Astfel, prima parte a anului 2019 este foarte promițătoare pentru Obscura. „În martie vom lansa muzica unui artist care ne place foarte mult și care ne-a inspirat de-a lungul timpului: Mathew Jonson. Acest EP ce va fi lansat la Obscura a apărut după o sesiune de studio de 12 ore cu Mathew. Nu a fost ușor procesul; era probabil una din cele mai călduroase zile din Berlin de anul trecut, dar a fost grozav!”

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Nici anul trecut nu a arătat rău deloc pentru trio-ul italian. ”Cu siguranță EP-ul scos la Afterlife anul trecut a fost un succes, pentru că a fost făcut după multe sesiuni de studio. Am avut și multe show-uri grozave. Nu putem să nu recunoaștem faptul că ne trăim acest vis în principal datorită fanilor din toată lumea care ne susțin și ne ascultă muzica.”

Deși ultimii ani le-au adus gig-uri prin toată lumea, Agents Of Time sunt în continuare conectați la scena locală italiană de muzică electronică. Deși își iubesc țara, artiștii mărturisesc că în acest moment scena muzicală din Italia nu o duce prea grozav. „Pe de altă parte, există foarte mulți artiști italiani care fac o muzică foarte bună, au succes și gig-uri prin toată lumea. Credem că în acest moment scena locală din Italia e într-o perioadă de tranziție. Suntem siguri că la un moment dat va reveni la ce a fost în trecut.”

Ce anume face ca sound-ul Agents of Time să fie unic și distinct? Cei trei artiști mărturisesc că experiența muzicală a fiecăruia dintre ei se reflectă inevitabil și asupra muzicii pe care o fac. „Este mixul a trei creiere diferite, cu viziuni și background-uri muzicale diferite. Majoritatea influențelor vin din muzica electronică, de la progressive la techno și uneori deep.”

Dacă te-am făcut curios, nu-i rata pe Agents Of Time în București, în cadrul unui party marca Afterlife. „Ne vedem pe ringul de dans!”

Published February 13, 2019. Words by TEB Team.