Electronic Beats Romania
Sven Vath

Labelul Cocoon al lui Sven Väth aniversează 20 de ani

Casa de discuri germană Cocoon Recordings marchează două decenii de la înființare cu o compilație de muzică nouă și exclusivă, compusă din 15 piese.

Data lansării este 19 februarie. Compilația va fi disponibilă atât în format digital, cât și sub forma unui pachet de lux cu folie de argint ce include șase discuri 12”.

Printre artiștii care au contribuit la compilație se numără Rampa, Emanuel Satie, Solomun, Gregor Tresher, Joseph Ashworth, Pig & Dan, Josh Wink, Ricardo Tobar, Planetary Assault Systems, Jacek Sienkiewicz, Extrawelt, Petar Dundov și Sebastian Mullaert.

Există, de asemenea, colaborări de la Tiga și Roman Flügel și André Galluzzi și Daniel Stefanik. Compilația poate fi comandată în avans de pe Bandcamp.

20 de ani e o perioadă considerabilă de timp în orice fațetă a vieții, cu atât mai mult în lumea muzicii techno. Genul a evoluat atât de repede încât e o realizare să rămâi relevant pe scenă chiar și pentru jumătate din timp, așa că a fi recunoscut drept una dintre cele mai influente case de discuri de techno, după o perioadă atât de lungă, este o dovadă a viziunii fondatorului său, DJ-ul și producătorul german Sven Väth.

Unul din cei mai populari și longevivi DJi din industrie, Sven Väth a început cu un sound techno cu influențe rave, încă de la sfârșitul anilor ’80,  pe care l-a dezvoltat în noi direcții sonice de-a lungul timpului.

Pentru un pic de istorie și context, iată-l pe „Papa Sven” în 2000 mixând live la Love Parade în Germania.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Alături de o echipă pusă pe fapte mari, Väth s-a asigurat că label-ul Cocoon a acoperit întotdeauna un spectru muzical cât mai larg: de la sutele de discuri de dans, până la albume și serii de mixuri, inclusiv seria anuală Sound of the Season (care prezintă cele mai noi tendințe din Ibiza în două CD-uri) și compilațiile alfabetice care prezintă cele mai bune momente ale casei de discuri.

Tracklist:

1. Rampa – 2000
2. Emanuel Satie – Departure
3. Solomun – We’ll never have today again
4. Gregor Tresher – Nostalgia (Is The Enemy)
5. Joseph Ashworth – Eavesdrop
6. Pig&Dan – Trauma
7. Josh Wink – Nuclei
8. Ricardo Tobar – El Eterna
9. Tiga & Roman Flügel – Look To The Sky
10. Planetary Assault Systems – Raww
11. Jacek Sienkiewicz – Digitavi
12. André Galluzzi & Daniel Stefanik – The Regulator
13. Extrawelt – Murder Ballet
14. Petar Dundov – Overtone
15. Sebastian Mullaert – Kikaqu

Published January 15, 2021.