Electronic Beats Romania
Foto: ableton.com

Ableton anunță noua versiune – Live 11

Ableton și-a actualizat software-ul de muzică Live la versiunea 11. Noua versiune oferă câteva completări mult așteptate, inclusiv comping, suport MPE, piese conectate, dispozitive noi și ajustări la cele favorite care există deja, contoare CPU pe canal și multe altele.

Compingul va fi bine venit pentru mulți utilizatori Live care au fost nevoiți să se mute în diferite DAW-uri pentru a înregistra și edita voci. Cu toate acestea, nu este doar pentru voce; noile Take Lanes permit utilizatorilor Live să încarce sample-uri sau înregistrări în ele și să evidențieze secțiunile audio pe care vor să le folosească.

Take Lanes-urile pot fi restrânse după ce ai terminat de editat, și poți trata clipul ca pe o piesă audio sau MIDI normală. Dispozitivele noi includ un nou plugin Hybrid Reverb care-ți permite să amesteci algoritmii de reverb (emulații digitale ale spațiilor) cu Impulse Responses (înregistrări ale spațiilor reale). Folosindu-le pe ambele, poți crea un reverb cât mai aproape de realitate, și în același timp să ai flexibilitatea elementelor de reverb sintetizate.

Asistența MPE înseamnă că produse precum ROLI Seaboard pot fi utilizate cu Live. Poți accesa pitch bend și slide pentru fiecare notă, precum și modulații detaliate sensibile la presiune.

O nouă opțiune de probabilitate și interval de viteză atunci când programezi MIDI permite randomizarea unei note deja declanșate sau nu, precum și cât de tare se bazează pe un interval prestabilit.

Câteva dispozitive au fost, de asemenea, actualizate, inclusiv Redux, care adaugă un pre și post-filtru, Phaser-Flanger care combină cele două efecte și Chorus-Ensemble care oferă controale mai aprofundate pentru ambele efecte.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

O versiune Beta a noului Ableton Live 11 este deja disponibilă, iar versiunea completă va apărea la începutul anului 2021, la prețul de 349 EUR pentru standardul Live.

Urmărește videoclipul de mai jos pentru mai multe informații despre Live 11.

This element will show content from various video platforms.
If you load this Content, you accept cookies from external Media.

Load content

Published November 10, 2020.