Electronic Beats Romania
The Knife

The Knife au lansat un single manifest anti-naționalist

Cei de la The Knife au lansat un single anti-naționalist, „Europa Europa Theme”.

Piesa a fost înregistrată inițial în 2014 pentru colectivul artistic suedez FUL, care a făcut turul cabaretului Europa Europa din 2014 până în 2016.

Single-ul „Europa Europa Theme” a fost lansat anterior doar în Suedia, iar acum e disponibil la nivel internațional, pe majoritatea platformelor mari, prin intermediul casei lor de discuri Rabid.

„De atunci s-au schimbat multe lucruri”, spun cei de la The Knife. „Mulți oameni care au venit în Suedia pe atunci și au locuit și au lucrat aici în tot acest timp, sunt acum obligați să fugă din țară, deoarece Suedia deportează oameni în țări extrem de nesigure, cum ar fi Afganistanul.”

„Când am lucrat pentru piesa Europa Europa, am vrut să criticăm politica rasistă de migrație din Europa în acea perioadă”, spune Nasim Aghili, scriitoarea și regizoarea piesei. „ Dar nici nu ne-am putut imagina o situație ca cea de astăzi. Dreptul la azil nu mai e văzut ca un drept al omului, cu care putem fi de acord și care trebuie susținut. Este mai important ca niciodată să luptăm pentru drepturile de azil și să oprim deportările”.

De la an la an, situația azilului politic în Suedia este din ce în ce mai complexă. În ultimii ani, Agenția suedeză pentru migrații – Migrationsverket – refuză din ce în ce mai des dreptul de a obține noi permise de ședere în Suedia sau de a reînnoi vechile permise care sunt aproape de expirare, fără a oferi justificări; sunt afectați în special refugiați din Palestina sau Afganistan. Situația e descrisă pe larg de către mai multe publicații, între care The Guardian, Forbes sau Radio Sweden.

Trupa suedeză formată din Karin Dreijer (Fever Ray) și Olof Dreijer (Oni Ayhun) aniversează anul acesta 20 de ani de existență, ocazie cu care au urcat pe Bandcamp o bună parte din catalogul casei lor de discuri Rabid Records, activă de la finalul anilor ’90.

Vezi mai jos videoclipul piesei „För alla namn vi inte får använda”.

This element will show content from various video platforms.
If you load this Content, you accept cookies from external Media.

Load content

Published October 16, 2020.